Stiže nagrada: Handanović dobija novi ugovor!

A polako mu se spremaju naslednici! Inter blindira jednog od najboljih. . .

Fudbal 29.09.2019 | 14:58
Stiže nagrada: Handanović dobija novi ugovor!
Antonio Konte je preporodio Inter, Nerazuri igraju pravi takmičarski fudbal i pobeđuju sve redom u Seriji A, snovi o tituli deluju sve realnije...

Ipak, jedna stvar je ostala ista kao u „starom“ Interu – Samir Handanović.

Slovenački golman je ostao jedno od najjačih oružja milanskog tima. Popularni Sarma je sinoć pravio čuda na golu i sačuvao Interu minimalnu pobedu protiv Lacija. Pokazao je da je jedan od ključnih faktora u ekipi i da Inter uvek može da se osloni na njega. Kao što je bilo i prethodnih godina, ali je nažalost imao saigrače i trenere koji nisu bili na njegovom nivou.

Zato je Inter spremio i nagradu za svog asa. Milanski klub će uskoro ponuditi Handanoviću novi ugovor. Doduše, na jednu szeonu, ali s obzirom na Handanovićeve godine i to je veliko priznanje. Handanovićima 35 godina i ugovor sa Nerazurima do 2021. godine. Iako Inter može da čeka, neće to uraditi već će džentlmenski odmah odmah ponuditi novi ugovor sjajnom golmanu do 2022. godine. I to po istim uslovima koje ima sada: 3.000.000 evra godišnje.

Plan je da Handanović bude prvi golman do leta 2021. godine, a da se u sezoni postepeno menja sa naslednikom i posle godinu dana mu potpuno ustupi mesto. Po trenutnom stanju stvari, Handanovićevnaslednik će najverovatnije biti rumunski golman Andrej Radu koji trenutno brani u Đenovi.

Inter je doveo Radua iz Rumunije kao talentovanog 16-ogodišnjaka, razigravao ga u mladom timu i potom na pozajmicama u  Avelinu i Đenovi. Letos je Đenova iskoristila pravo otkupa Radua za 8.000.000 evra, ali je Inter odmah potom iskoristio i svoju klauzulu o pravu preče kupovine i otkupio nazad Raduaza 12.000.000 evra, a potom ga ostavio na pozajmici u Đenovi. To je jasan signal da Nerazuri ozbiljno računaju na Radua u perspektivi.

Takođe, Inter ima još jednog talentovanog golmana u projekciji. U pitanju je 18-godišnji Brazilac GabrijelBrazao kojeg su još zimus kupili u sinegriji sa Parmom, a potom ga letos pozajmili u španski Albasete. Brazao će verovatno narednih nekoliko sezona provesti na pozajmicama dok ne zakuca na vrata prvog tima. A tu je i mladi srpski golman Filip Stanković, momak rođen 2002. godine koji trenutno brani za mladi tim, a licenciran je i za Ligu šampiona kao četvrti golman.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar