"Жао ми је Србије, Црна Гора је остварила велики успјех"

Горан Јеретин, некадашњи црногорски кошаркаш, говорио је о учинку Србије и Црне Горе на Светском првенству у Кини.

Кошарка 23.09.2019 | 14:20
"Жао ми је Србије, Црна Гора је остварила велики успјех"
"Орлови" су у Кини заузели пето место, иако су им многи предвиђали злато, док су Црногорци имали учинак од једне победе и четири пораза и на крају заузели 25. место

Јеретин је истакао да му је жао селекције Србије, јер је имала тим који је могао далеко да догура на СП у Кини.

"Србија је показала надмоћ у групи, били су супериорни, а онда се догодио неочекивани пораз од Шпаније, искључење Јокића, морали су веома брзо да забораве тај пораз. Али то је тешко, јер их је већ после два дана чекала Аргентина и четврфинални меч, који је увек најважнији на свим такмичењима. Онда их је вероватно пореметио и случај Васе Мицића. Њему свака част, скидам капу за велику храброст, све похвале за то што је урадио, јер је играње за своју земљу ставио испред породичне трагедије, најбитније ствари у животу. То је одлика само великих људи. Жао ми је Србије, имате млад тим, и мислим да већ треба да се окрене лист и да се размишља о наредном периоду", истакао је Јеретин.

Бивши кошаркаш поштује резултат Црне Горе у Кини.

"Сматрам да је Црна Гора остварила велики успех самим тим што се пласирала на СП у Кини, ипак је то неки крем светске кошарке. Остварили су прву победу на Светским првенствима, и то је велика промоција за државу, али и за кошарку у Црној Гори. Ми смо мала земља, и наравно да треба честитати играчима и стручном штабу на великој борбености, иако су имали прилично тешку групу. Свака част, били су близу да победе квалитетну Турску, а најважније да су после тога стигли и до првог тријумфа, што ће им сигурно значити за наредне репрезентативне акције", казао је Јеретин.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар