"Žao mi je Srbije, Crna Gora je ostvarila veliki uspjeh"

Goran Jeretin, nekadašnji crnogorski košarkaš, govorio je o učinku Srbije i Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Kini.

Košarka 23.09.2019 | 14:20
"Žao mi je Srbije, Crna Gora je ostvarila veliki uspjeh"
"Orlovi" su u Kini zauzeli peto mesto, iako su im mnogi predviđali zlato, dok su Crnogorci imali učinak od jedne pobede i četiri poraza i na kraju zauzeli 25. mesto

Jeretin je istakao da mu je žao selekcije Srbije, jer je imala tim koji je mogao daleko da dogura na SP u Kini.

"Srbija je pokazala nadmoć u grupi, bili su superiorni, a onda se dogodio neočekivani poraz od Španije, isključenje Jokića, morali su veoma brzo da zaborave taj poraz. Ali to je teško, jer ih je već posle dva dana čekala Argentina i četvrfinalni meč, koji je uvek najvažniji na svim takmičenjima. Onda ih je verovatno poremetio i slučaj Vase Micića. Njemu svaka čast, skidam kapu za veliku hrabrost, sve pohvale za to što je uradio, jer je igranje za svoju zemlju stavio ispred porodične tragedije, najbitnije stvari u životu. To je odlika samo velikih ljudi. Žao mi je Srbije, imate mlad tim, i mislim da već treba da se okrene list i da se razmišlja o narednom periodu", istakao je Jeretin.

Bivši košarkaš poštuje rezultat Crne Gore u Kini.

"Smatram da je Crna Gora ostvarila veliki uspeh samim tim što se plasirala na SP u Kini, ipak je to neki krem svetske košarke. Ostvarili su prvu pobedu na Svetskim prvenstvima, i to je velika promocija za državu, ali i za košarku u Crnoj Gori. Mi smo mala zemlja, i naravno da treba čestitati igračima i stručnom štabu na velikoj borbenosti, iako su imali prilično tešku grupu. Svaka čast, bili su blizu da pobede kvalitetnu Tursku, a najvažnije da su posle toga stigli i do prvog trijumfa, što će im sigurno značiti za naredne reprezentativne akcije", kazao je Jeretin.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar