"Нестварни Богдан! Сакраменто је срећан што га има!"

Специјализовани кошаркашки портал Јурохупс је изабрао десет најбољих играча недавно завршеног Светског купа у Кини.

Кошарка 23.09.2019 | 16:52
"Нестварни Богдан! Сакраменто је срећан што га има!"
Српски репрезентативац Богдан Богдановић је постављен на четврту позицију.

"Да је Србија била у најбоље четири екипе, Богдановић би могао да буде именован за најкориснијег играча турнира. Индивидуално, он је имао невероватан турнир и доказао је зашто је Сакраменто срећан што га има у саставу", наведено је.

Такође, истиче се да је Богдановић имао 22,9 поена по утакмици и "нестварне проценте шута".

"Богдановић је за три поена погађао са 53 одсто успешности и убацио је више тројки него седам репрезентација. Кингси би могли да буду кандидати за плеј-оф НБА лиге следеће сезоне, а Богдановићев напредак би позитивно могао да утиче на такав исход. Он је изабран у најбољу петорку шампионата, као једини играч чија репрезентација није играла у полуфиналу", пише у тексту.

Иза српског бека су позиционирани Еван Фурније из Француске, Факундо Кампацо из Аргентине, Пети Милс из Аустралије, Руди Гобер из Француске, Томаш Саторански из Чешке, те Донован Мичел из селекције САД.

Најбољу тројицу играча Светског купа чине Луис Скола из Аргентине, те репрезентативци Шпаније, освајача турнира, Марк Гасол и Руки Рубио, који је изабран и за најкориснијег играча финала и комплетног такмичења.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар