"Nestvarni Bogdan! Sakramento je srećan što ga ima!"

Specijalizovani košarkaški portal Jurohups je izabrao deset najboljih igrača nedavno završenog Svetskog kupa u Kini.

Košarka 23.09.2019 | 16:52
"Nestvarni Bogdan! Sakramento je srećan što ga ima!"
Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović je postavljen na četvrtu poziciju.

"Da je Srbija bila u najbolje četiri ekipe, Bogdanović bi mogao da bude imenovan za najkorisnijeg igrača turnira. Individualno, on je imao neverovatan turnir i dokazao je zašto je Sakramento srećan što ga ima u sastavu", navedeno je.

Takođe, ističe se da je Bogdanović imao 22,9 poena po utakmici i "nestvarne procente šuta".

"Bogdanović je za tri poena pogađao sa 53 odsto uspešnosti i ubacio je više trojki nego sedam reprezentacija. Kingsi bi mogli da budu kandidati za plej-of NBA lige sledeće sezone, a Bogdanovićev napredak bi pozitivno mogao da utiče na takav ishod. On je izabran u najbolju petorku šampionata, kao jedini igrač čija reprezentacija nije igrala u polufinalu", piše u tekstu.

Iza srpskog beka su pozicionirani Evan Furnije iz Francuske, Fakundo Kampaco iz Argentine, Peti Mils iz Australije, Rudi Gober iz Francuske, Tomaš Satoranski iz Češke, te Donovan Mičel iz selekcije SAD.

Najbolju trojicu igrača Svetskog kupa čine Luis Skola iz Argentine, te reprezentativci Španije, osvajača turnira, Mark Gasol i Ruki Rubio, koji je izabran i za najkorisnijeg igrača finala i kompletnog takmičenja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar