Инвазија Енглеза на Хумску: Биће их скоро 2.000!

Делегација Манчестер јунајтеда посетила је у четвртак ФК Партизан и са људима из Хумске договарала најситније детаље везане за гостовање "црвених ђавола" у Београду.

Фудбал 13.09.2019 | 09:54
Инвазија Енглеза на Хумску: Биће их скоро 2.000!
"Молимо вас и значило би нам да навијачима са обележјима Манчестер јунајтеда, као и онима који не купе улазницу преко нашег клуба, буде спречено да уђу на трибине", била је наглашена молба од стране бројне делегација Манчестер јунајтеда, која је у четвртак допутовала у Београд, како би са црно-белима договорила најситније детаље везане за гостовање славног енглеског клуба крајем октобра.

Партизан ће после 53 године поново угостити Манчестер јунајтед. Пре више од пола века "парни ваљак" је управо преко енглеског великана стигао до финала Купа европских шампиона (победа у Хумској 2:0, пораз на Олд Трафорду 0:1). Путеви два клуба су се раздвојили, да би се поново укрстили недавно на жребу група за Лигу Европе.

Следе нови мечеви, први 24. октобра на стадиону у Хумској, па две недеље касније на Олд Трафорду, који се за разлику од дома фудбалера Партизана за пет деценије потпуно изменио и сада је један од најмодернијих фудбалских објеката.

Како је за МОНДО изјавио директор маркетинга ФК Партизан, Предраг Вујовић, ништа људи из Манчестера, међу којима је био скаут премијерлигаша и некадашњи фудбалер Партизана - Будимир Вујачић, нису препустили случају.

До најситнијих детаља разрадили су гостовање у Београду, како рекоше, око 1.600 навијача, од самог доласка присталица најтрофејнијег енеглеског клуба на дан утакмице, преко хотела у којима ће бити смештени, места у граду где ће се скупљати, сектора, курса фунте, цена, па чак и тоалета које ће користити у Хумској. Улазнице гостујућим навијачима продаваће искључиво енглески клуб!

Група од око 1.400 Енглеза биће у сектору Х, док ће још 200 њих бити у ложама на западној трибини стадиона Партизана.

Главни комесар за безбедност Манчестер јунајтеда, Дин Хауард, и Мери Мерон, задужена за котакте са УЕФА, обишли су стадион и разговарали са домаћинима. Истакли су задовољство што ће два клуба после толико година поново играти званичну утакмицу. Они су црно-белима пренели информацију да ће у Београд допутовати мирољубиви навијачи и да већина њих, управо због историје, гаји симпатије према Партизану.

Госте из Енглеске дочекао је и Атила Хасанагић, син славног фудбалера Мустафе и стрелца првог гола историјског дуела у Београду.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар