УС опен: Медведев преко Вавринке до полуфинала!

Ово су дани Данила Медведева! Рус у полуфиналу УС опена преко Вавринке - 3:1! Ровити Медведев бољи од Вавринке за прво полуфинале у каријери! Данил Медведев је наставио са сјајним резултатима на летњој амричкој турнеји.

Тенис 03.09.2019 | 23:40
УС опен: Медведев преко Вавринке до полуфинала!
Освојио је мастерс у Синсинатију, а серију је наставио и на УС опену – ово су дани Данила Медведева! Руски тенисер игра најбоље у каријери и то се одмах види и по резултатима. Момак из Москве са пребивалиштем у Монте Карлу постао је први полуфиналиста УС опена.

Требало је то четвртфинале Медведев да игра против Ђоковића, али је уместо најбољег тенисера света са друге стране мреже био Вавринка. И није Швајцарац имао никакав одговор за Руса, који га је добио са 3:1 у сетовима – 7:6, 6:3, 3:6, 6:1.

Први пут у каријери Медведев је управо у Њујорку ове године дошао до четвртфинала неког гренд слема. Одмах је направио корак више, тукао је троструког освајача гренд слем турнира, Вавринку и бацио је рукавицу у лице Роџеру Федереру. Којег, истина, тек чека четвртфинални дуел са Григором Димитровим, али у који улази као огромни фаворит.

Медведев је први сет добио у тај-брејку, иако је одмах на почетку одузео сервис Вавринки, али није успео да ту предност сачува до краја. У другом сету је направио брејк за 3:1, па је успео да се одбрани од напада Швајцарца, који се вратио у живот у трећем сету, у којем је повео 2:0 и освоји га са 6:3.

Последњи сет је био чиста рутина за Медведева, који није желео да дозволи Вавринки да га „увуче“ у пети сет. Експресних 6:1 за Руса и карта за полуфинале.

Московљанин се победом над Швајцарцем Станом Вавринком, 7:6 (6), 6:3, 3:6, 6:1 пласирао у своје прво Гренд слем полуфинале у каријери.

После одличних игара током јула и августа и освајања титуле у Синсинатију, Медведев је иако на ивици повреде и опасности да преда меч ипак успео да се избори са невољама и победи Вавринку.

После Вимблдона од укупно 21 одиграног меча, Рус има скор 19-2 и у невероватном је налету.

Сада ће у полуфиналу играти са бољим из меча између Роџера Федерера и Григора Димитрова.

Медведев је имао проблема у овом мечу, вукао је повреду квадрицепса, чак је на почетку тражио и интервенцију лекара и таблете за болове, али све то је прегурао. Добио је тај брејк првог сета, потом му је у другом био довољан брејк у четвртом гему.

Вавринка је узвратио у трећем, направио је такође један брејхк и то у другом гему, али његова игра се потпуно распала у четвртом сету у којем је руски тенисер успео да му одузме сервис у другом и шестом гему.

"Тешко је. Видели смо чудан меч, имао сам бол у квадрицепсу. Мислио сам да нећу издржати. Осећао сам се чудно, али сам срећан што сам у првом полуфиналу у каријери. Пре меча био је све у реду, ставио сам кинети траке. Мало сам истегао квадрицепс, узео током меча таблете за болове. Почео сам да се крећем нормално после тога. Видећу како ће бити сутра, желим да будем сто одсто спреман за полуфинале", изјавио је Медведев

Његов однос са публиком у Њујорку био је све само не сјајан. Покушао је да га опише у две речи.

"Електрично. Контраверзно. То што сам урадио раније није било у реду, али видим да ме и даље много њих подржава. Покушавам само да будем оно што јесам. Извините и хвала вам", поручио је Данил.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар