Војводина: Зар Шегрт опет да ''учи'' против Звезде?!

ФК Војводина незадовољна избором судије за дерби са Звездом: ЏЕЛАТ! Новосађани објавили саопштење у ком изражавају незадовољство због тога што је Јован Шегрт делегиран за дерби 7. кола Суперлиге.

Фудбал 30.08.2019 | 14:20
Војводина: Зар Шегрт опет да ''учи'' против Звезде?!
Пред паузу у Суперлиги, због обавеза репрезентација, очекује нас дерби 7. кола између Војводине и Црвене звезде на "Карађорђу" (субота, 18.45), а прве "варнице" између два клуба почеле су неколико дана раније...

На званичном сајту Војводине објављено је саопштење насловљено "Џелат се враћа на место злочина" у ком се "изразажава забринутост због делегираног судије Јована Шегрта".

Поменути арбитар Шегрт није остао у добром сећању навијачима Војводине у поразу управо од Црвене звезде из прошле године (2:1), када је, верују Новосађани, тенцензиозно досудио једанаестерац за Београђане, када је и суспендован на неколико мечева.

Саопштење ФК Војводина преносимо у целости.

"Поводом предстојеће дерби утакмице седмог кола Линглонг Суперлиге Србије, у којој ће се у суботу на стадиону „Карађорђе“ састати Војводина и Црвена звезда, фудбалски клуб Војводина обавештава спортску јавност да изражава своју велику забринутост одлуком Судијске комисије да за главног судију овог меча делегира арбитра Јована Шегрта из Београда.

Пажњу фудбалске јавности и горак укус у сећању навијача Војводине, као и свих искрених љубитеља фудбала, овај арбитар је оставио прошле године, када је такође на „Карађорђу“ био главни судија меча између Војводине и Црвене звезде. Својим тенденциозним и запрепашћујућим одлукама, посебно оном да у 83. минуту утакмице досуди пенал за Црвену звезду, Јован Шегрт је тада директно утицао на коначан исход утакмице и помогао гостујућем тиму да стигне до победе, а због грубих грешака на штету ФК Војводина накнадно је био суспендован и није судио неколико утакмица у нашем најелитнијем рангу такмичења.

Узимајући у обзир то да је, прошле године, досуђени пенал за нашег противника била само највећа и најочигледнија грешка на штету ФК Војводина, јер је овај арбитар током читавог меча имао неуједначен критеријум и дозвољавао нашем противнику знатно грубљу и агресивнију игру, фудбалски клуб Војводина позива читаву спортску јавност, а посебно органе који су надлежни за контролу суђења, да у суботу са великом пажњом прате сваку одлуку и суђење Јована Шегрта, како се не би десило да и овога пута успе у ономе у чему је успео прошле године, а то је да упропасти и обесмисли један истински дерби српског фудбала".

Новосађани су објавили и снимак спорних ситуација са поменутог меча...



Видећемо да ли ће се и Црвена звезда оглашавати поводом делегирања судије.

Подсетимо, меч се игра у суботу од 18.45 уз директан пренос на ТВ Арена Спорт.

ТАБЕЛА: Војводина 16, ТСЦ 16, Раднички 13, Црвена звезда (-2) 12, Чукарички (-1) 12, Партизан (-2) 10, Инђија 7, Вождовац (-1) 7, Спартак 6, Рад 6, Младост 5, Напредак 4, Јавор (-1) 4, Радник (-1) 3, Пролетер 2, Мачва 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар