Солбакен: Није било пљачке!

“Сад су шансе 50:50”, каже шеф струке данског шампиона.

Фудбал 07.08.2019 | 08:38
Солбакен: Није било пљачке!
Тренер Копенхагена Стале Солбакен урадио је оно шта је хтео. Без нарочито квалитетне игре првак Данске је напустио “Маракану” са малим капиталом. Нормално је што је био задовољан резултатом, али је истакао да и даље нема фаворита у овом двомечу.

Наравно, морао је да прича и о суђењу.

“Не могу ништа да причам о пеналима, јер нисам видео успорене снимке. Могу да се сложим да је Црвена звезда била мало боља. Имала је једну или две прилике више од нас. Треба имати у виду да су они дали погодак из прве праве шансе, што им је омогућило да играју лакше“, рекао је Солбакен.

Остао је утисак да је Копенхаген пружио сувише мало за тим таквог реномеа. Данци из игре нису направили шансу.

“Недостају нам тројица важних играча, али то је фудбал. Звезда јесте имала више лопту у ногама, али није имала много шанси. Треба знати да је Звезда одличан тим, са одличним тренером. Показали смо им респект. Атмосфера је била сјајна. Ово ће нам помоћи мојим момцима да раније сазру. Судије је оштетио обе екипе у неколико ситуација, али сматрам да ово није била пљачка“.

Говорио је и о тактичким финесама, те да је из тог разлога извео Фишера.

“Очекивао сам Бена у стартној постави. Очигледно је да су хтели физички да оптерете наш леви бок. Имали смо информацију да ће Бен играти“.

О шансама пред реванш.

“Ако је Звезда била фаворит пре првог меча, сада је ситуација 50:50. На Паркену свашта може да се догоди“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар