Solbaken: Nije bilo pljačke!

“Sad su šanse 50:50”, kaže šef struke danskog šampiona.

Fudbal 07.08.2019 | 08:38
Solbaken: Nije bilo pljačke!
Trener Kopenhagena Stale Solbaken uradio je ono šta je hteo. Bez naročito kvalitetne igre prvak Danske je napustio “Marakanu” sa malim kapitalom. Normalno je što je bio zadovoljan rezultatom, ali je istakao da i dalje nema favorita u ovom dvomeču.

Naravno, morao je da priča i o suđenju.

“Ne mogu ništa da pričam o penalima, jer nisam video usporene snimke. Mogu da se složim da je Crvena zvezda bila malo bolja. Imala je jednu ili dve prilike više od nas. Treba imati u vidu da su oni dali pogodak iz prve prave šanse, što im je omogućilo da igraju lakše“, rekao je Solbaken.

Ostao je utisak da je Kopenhagen pružio suviše malo za tim takvog renomea. Danci iz igre nisu napravili šansu.

“Nedostaju nam trojica važnih igrača, ali to je fudbal. Zvezda jeste imala više loptu u nogama, ali nije imala mnogo šansi. Treba znati da je Zvezda odličan tim, sa odličnim trenerom. Pokazali smo im respekt. Atmosfera je bila sjajna. Ovo će nam pomoći mojim momcima da ranije sazru. Sudije je oštetio obe ekipe u nekoliko situacija, ali smatram da ovo nije bila pljačka“.

Govorio je i o taktičkim finesama, te da je iz tog razloga izveo Fišera.

“Očekivao sam Bena u startnoj postavi. Očigledno je da su hteli fizički da opterete naš levi bok. Imali smo informaciju da će Ben igrati“.

O šansama pred revanš.

“Ako je Zvezda bila favorit pre prvog meča, sada je situacija 50:50. Na Parkenu svašta može da se dogodi“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar