Е, сад је готово: Такума Асано Партизанов до 2022.

Партизан довео играча Арсенала, сазнаје МОНДО. Уговор на три године, а обештећење милион евра, у ратама на три године.  Асано је Партизанов! Јапанац у Београду од четвртка!

Фудбал 31.07.2019 | 19:05
Е, сад је готово: Такума Асано Партизанов до 2022.
Лицитација око појачања Партизана потрајала је овог лета.

Коначно, српски освајач Купа успео је да заврши други звучни трансфер. 

После Умара Садика, фудбалер "парног ваљка" постао је Такума Асано.

Он је први Јапанац који ће играти у Партизану! 

Преговори са Арсеналом око трансфера су прилично потрајали, а завршени су у среду поподне, када је Асано потписао трогодишњи уговор. 

Асано је 2016. године прешао у Арсенал за четири милиона евра, али га је лондонски клуб претходне три године слао на позајмице. Прво је две године провео у Штутгарту, а прошле је наступао за Хановер.

Овог пута није у питању позајмица, већ ће Партизан бити 100 одсто власник његовог уговора. Два клуба су договорила обештећење од милион евра, које ће црно-бели платити у ратама на три године.

Асано је од 2015. репрезентативац Јапана и за национални тим одиграо је 18 утакмица и постигао три гола. Поред три сезоне за Хирошиму, најбоља европска му је прва у Штутгарту, када је одиграо 27 утакмица и постигао један гол.

Асана карактеришу брзина и енергичност. Воли да се убацује из другог плана, па га многи виде као идеално решење на десном крилу, а не као класичног нападача.

Први пут у историји Партизан ће имати Јапанца у саставу! Било је Кинеза, Ђија и Лију, било је много Бразилаца, Португалаца, момака из Африке, из околних комшијских земаља, али ће Такума Асано бити први Самурај који ће обући црно-бели дрес. Он у Београд долази у четвртак, када ће завршити потребну папирологију и потписати уговор. 

Коначно је постигнут договор, Арсенал је аминовао, а Асано одавно пристао да у наредних годину дана буде фудбалер београдског Партизана. Тиме је испуњена велика жеља тренера црно-белих Сава Милошевића, који је инсистирао на довођењу Асана.

Видећемо каква ће коначна формула бити, односно какав ће договор Партизан и Арсенал постићи за Јапанца. Идеја Парног ваљка је да Асана задржи на дужи период, док се првобитно говорило о једногодишњој позајмици.

Интересантно је да је Такума Асано у јуну 2016. године потписао за Арсенал, тадашњи менаџер Тобџија Арсен Венгер га је описао као великог талента и инвестицију за будућност. Међутим, Јапанац није добио радну дозволу за играње у Премијер лиги, па је морао да иде на позајмице.

Најпре је Такума био у Штутгарту, па прошле сезоне у Хановеру. С обзиром на то да у Арсеналу не може да игра, енглески клуб је пробао да га прода овог лета и због тога је држао Партизан на чекању. Како понуда није било, а „маркет“ се ближи крају, у Лондону су се на крају сагласили да Асано наредне сезоне буде на позајмици у Партизану.

Решили су у Хумској 1 питање још једног нападача, на помолу је долазак и још једног штопера, Бориса Копитовића, те остаје да се ангажује још један задњи везни. А, први пик је Израелац Бибрас Натхо.

- ПРЕЛАЗНИ РОК ПАРТИЗАНА -

ДОШЛИ: десни бек Периша Пешукић, леви бек Рајко Брежанчић, штопери Доминик Динга и Игор Вујачић, офанзивац Александар Лутовац, нападачи Умар Садик. који је дошао на позајмицу из Роме, Петар Гигић и Такума Асано.

ВРАЋЕНИ СА ПОЗАЈМИЦЕ: Немања Стевановић, Сејдуба Сума, Огњен Ожеговић...

ОТИШЛИ: Светозар Марковић (Олимпијакос), Марк Валијенте, Гомеш (Ал Шаржа).

ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Саша Илић. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар