E, sad je gotovo: Takuma Asano Partizanov do 2022.

Partizan doveo igrača Arsenala, saznaje MONDO. Ugovor na tri godine, a obeštećenje milion evra, u ratama na tri godine.  Asano je Partizanov! Japanac u Beogradu od četvrtka!

Fudbal 31.07.2019 | 19:05
E, sad je gotovo: Takuma Asano Partizanov do 2022.
Licitacija oko pojačanja Partizana potrajala je ovog leta.

Konačno, srpski osvajač Kupa uspeo je da završi drugi zvučni transfer. 

Posle Umara Sadika, fudbaler "parnog valjka" postao je Takuma Asano.

On je prvi Japanac koji će igrati u Partizanu! 

Pregovori sa Arsenalom oko transfera su prilično potrajali, a završeni su u sredu popodne, kada je Asano potpisao trogodišnji ugovor. 

Asano je 2016. godine prešao u Arsenal za četiri miliona evra, ali ga je londonski klub prethodne tri godine slao na pozajmice. Prvo je dve godine proveo u Štutgartu, a prošle je nastupao za Hanover.

Ovog puta nije u pitanju pozajmica, već će Partizan biti 100 odsto vlasnik njegovog ugovora. Dva kluba su dogovorila obeštećenje od milion evra, koje će crno-beli platiti u ratama na tri godine.

Asano je od 2015. reprezentativac Japana i za nacionalni tim odigrao je 18 utakmica i postigao tri gola. Pored tri sezone za Hirošimu, najbolja evropska mu je prva u Štutgartu, kada je odigrao 27 utakmica i postigao jedan gol.

Asana karakterišu brzina i energičnost. Voli da se ubacuje iz drugog plana, pa ga mnogi vide kao idealno rešenje na desnom krilu, a ne kao klasičnog napadača.

Prvi put u istoriji Partizan će imati Japanca u sastavu! Bilo je Kineza, Đija i Liju, bilo je mnogo Brazilaca, Portugalaca, momaka iz Afrike, iz okolnih komšijskih zemalja, ali će Takuma Asano biti prvi Samuraj koji će obući crno-beli dres. On u Beograd dolazi u četvrtak, kada će završiti potrebnu papirologiju i potpisati ugovor. 

Konačno je postignut dogovor, Arsenal je aminovao, a Asano odavno pristao da u narednih godinu dana bude fudbaler beogradskog Partizana. Time je ispunjena velika želja trenera crno-belih Sava Miloševića, koji je insistirao na dovođenju Asana.

Videćemo kakva će konačna formula biti, odnosno kakav će dogovor Partizan i Arsenal postići za Japanca. Ideja Parnog valjka je da Asana zadrži na duži period, dok se prvobitno govorilo o jednogodišnjoj pozajmici.

Interesantno je da je Takuma Asano u junu 2016. godine potpisao za Arsenal, tadašnji menadžer Tobdžija Arsen Venger ga je opisao kao velikog talenta i investiciju za budućnost. Međutim, Japanac nije dobio radnu dozvolu za igranje u Premijer ligi, pa je morao da ide na pozajmice.

Najpre je Takuma bio u Štutgartu, pa prošle sezone u Hanoveru. S obzirom na to da u Arsenalu ne može da igra, engleski klub je probao da ga proda ovog leta i zbog toga je držao Partizan na čekanju. Kako ponuda nije bilo, a „market“ se bliži kraju, u Londonu su se na kraju saglasili da Asano naredne sezone bude na pozajmici u Partizanu.

Rešili su u Humskoj 1 pitanje još jednog napadača, na pomolu je dolazak i još jednog štopera, Borisa Kopitovića, te ostaje da se angažuje još jedan zadnji vezni. A, prvi pik je Izraelac Bibras Natho.

- PRELAZNI ROK PARTIZANA -

DOŠLI: desni bek Periša Pešukić, levi bek Rajko Brežančić, štoperi Dominik Dinga i Igor Vujačić, ofanzivac Aleksandar Lutovac, napadači Umar Sadik. koji je došao na pozajmicu iz Rome, Petar Gigić i Takuma Asano.

VRAĆENI SA POZAJMICE: Nemanja Stevanović, Sejduba Suma, Ognjen Ožegović...

OTIŠLI: Svetozar Marković (Olimpijakos), Mark Valijente, Gomeš (Al Šarža).

ZAVRŠIO KARIJERU: Saša Ilić. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar