Смије ли играч да тражи "трејд"? Стив Кер добио одговор!

Искусно крило Џеред Дадли реаговао је на критике које је тренер Голден Стејт Вориорса упутио на адресу новог центра Лејкерса, Ентонија Дејвиса.

Кошарка 31.07.2019 | 16:52
Смије ли играч да тражи "трејд"? Стив Кер добио одговор!
Ентони Дејвис (26) почетком јула је у великом "трејду" прешао из Њу Орлеанс Пеликанса у Лос Анђелес Лејкерсе.

Да је било по жељи сјајног центра, али и прве звезде Лејкерса Леброна Џејмса, та трампа била би обављена још зимус и ко зна како би се онда одвијала сезона...

Међутим, управа Њу Орлеанса тада се заинатила да не попусти под притиском и одлучила да задржи Дејвиса до лета.

Од средине јануара до краја сезоне одиграо је 15 од могућих 36 утакмица, а не би ни толико, да НБА лига није запретила новчаним кажњавањем Пеликанса.

Тренер Голден Стејт Вориорса Стив Кер ових дана је гостовао на једном подкасту и критиковао Дејвисово понашање у том периоду, оценивши да су такве ситуације "лоше за имиџ лиге".

"Момак је потпуно здрав, има још пар година уговора и одједном каже 'Ја хоћу да идем'. То је озбиљан проблем, којим лига мора да се позабави, а такође би играчи требало да буду пажљиви када разматрају своје наредне потезе", оценио је Кер и образложио свој став.

"Када потпишеш уговор, дужан си да том тиму, граду и навијачима даш своју најбољу игру и максималан труд. Када ти уговор истекне, имаш свако право да одеш, али ако си под обавезом, онда треба да је поштујеш... Ако заједно закључите да је најбоље да се разиђете, то је једна ствар, али Дејвисов случај је нешто што не би ваљало да постане тренд, јер би то било јако лоше по лигу".

Трофејном стратегу одговорио је Џеред Дадли, такође нови члан Лејкерса и један од ветерана чији глас амерички новинари сматрају релевантним.

Дадли је подсетио да га је Кер, као генерални менаџер Финикса, пре десетак година довео из Шарлота у Сансе. Рекао је да је његов велики фан и да је ово вероватно једини пут када се неће сложити са његовим мишљењем.

"Зашто да играч не затражи 'трејд' ако су се околности под којима је потписао уговор у међувремену промениле? А, то се дешава стално. 'Хеј, желимо да побеђујемо, али сада ћемо мало да растуримо тим и кренемо из почетка'. Тимови 'трејдују' играче годину дана после потписа, када им је остало још три године уговора. Па зашто онда играч не би смео да тражи да оде", упитао је Дадли, доскорашње крило Бруклин Нетса.



Он је додао да се све своди на слику која се око одређених трансакција ствара у јавности.

"Пол Џорџ је тражио 'трејд' из Оклахоме, али нико није знао за то. Ентони Дејвис је разапет само зато што је његов захтев био транспарентан. Наравно да је такве ствари пожељно обавити у тишини, али он је знао да у тишини не би то издејствовао... Дакле, играчи траже да иду сваког часа и зато не разумем ово што је рекао Стив. Ако је франшиза добро вођена, играч ће такође бити задовољан. Дејвис за осам-девет година у Њу Орлеансу није стигао даље од другог кола плеј-офа. Па, шта очекујете да ће урадити?".

Договор Лејкерса и Пеликанса о Дејвисовом "трејду" постигнут је средином јуна, а постао је званичан 6. јула.

Њу Орлеанс је за Ол стар центра добио Брендона Инграма, Лонза Бола, Џоша Харта и три пика прве рунде, укључујући четврти пик на овогодишњем драфту. Тај пик проследили су Атланти за право бирања са 8. и 17. позиције, а уз се отарасили мало коришћеног ветерана Соломона Хила, који ће следеће сезоне играти за безмало 13 милиона долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар