Роналдо: Лига шампиона није опсесија!

Ако је не узмемо ове сезоне, хоћемо следеће! "Трансфер у Јувентус ми је дао нову мотивацију", каже Португалац.

Фудбал 30.07.2019 | 18:46
Роналдо: Лига шампиона није опсесија!
Кристијано Роналдо је говорио за шпанске и италијанске медије о томе какву је сезону имао и какав му је тренутни моменат у каријери. Одиграо је прву сезону у италијанском првенству и како сам истиче није му било лако, али је праздовољан како је све прошло.

Прелазак из Реал Мадрида у Јуве није био једноставан, али му је дао нову мотивацију.

"Није ми било лако да напустим Реал Мадрид после тако дугог времена проведеног тамо. Стигао сам у другачију лигу, Серију А, добио нове саиграче и све то са 33 године", рекао је Роналдо за Газету дело Спорт.

И због тога...

"То су разлози због којих верујем да сам имао моју најбољу сезону. Освојио сам Скудето и италијански Суперкуп са Јувентусом, Лигу Нација са Португалијом, тако да су то три трофеја у само једној години", истиче Роналдо.

Роналдо је доведен у Јувентус како би Стара дама стигла до трофеја Лиге шампиона, међутим то црно-белима није пошло за руком.

"Потрудићемо се да освојимо Лигу шампиона, али знамо да је то тешко такмичење. Јувентус је ту, али и остали тимови су направљени да би дошли до тог циља - Реал Мадрид, Барселона и Манчестер Сити. Само један клуб може то да уради и надам се да ће то бити Јувентус. Какогод, Лига шампиона није опсесија. Миран сам зато што видим како се ради у клубу сваки дан и знам да ће Јуве узети Лигу шампиона. Ако не ове сезоне, онда ће то бити следећа", рекао је Роналдо.

Постоје и тврдње да ће у Јувентусу Кристијано Роналдо теже стићи до нове Златне лопте.

"Не знам да ли ћу освојити шесту Златну лопту, али најважнија ствар је да се моја каријера креће добро. Трансфер у Јувентус ми је дао нову мотивацију, била ми је потребна промена, али победе ми нису смањиле глад. Желим да наставим тако", рекао је Роналдо.

Роналдо има 34 године, а у каријери је играо за Спортинг, Манчестер Јунајтед, Реал Мадрид и сада је у Јувентусу. Страшан фудбалер, страшна каријера. И иако многи играчи у његовим годинама завршавају каријеру, крај Роналдове се не назире. И добро је што је тако.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар