Ronaldo: Liga šampiona nije opsesija!

Ako je ne uzmemo ove sezone, hoćemo sledeće! "Transfer u Juventus mi je dao novu motivaciju", kaže Portugalac.

Fudbal 30.07.2019 | 18:46
Ronaldo: Liga šampiona nije opsesija!
Kristijano Ronaldo je govorio za španske i italijanske medije o tome kakvu je sezonu imao i kakav mu je trenutni momenat u karijeri. Odigrao je prvu sezonu u italijanskom prvenstvu i kako sam ističe nije mu bilo lako, ali je prazdovoljan kako je sve prošlo.

Prelazak iz Real Madrida u Juve nije bio jednostavan, ali mu je dao novu motivaciju.

"Nije mi bilo lako da napustim Real Madrid posle tako dugog vremena provedenog tamo. Stigao sam u drugačiju ligu, Seriju A, dobio nove saigrače i sve to sa 33 godine", rekao je Ronaldo za Gazetu delo Sport.

I zbog toga...

"To su razlozi zbog kojih verujem da sam imao moju najbolju sezonu. Osvojio sam Skudeto i italijanski Superkup sa Juventusom, Ligu Nacija sa Portugalijom, tako da su to tri trofeja u samo jednoj godini", ističe Ronaldo.

Ronaldo je doveden u Juventus kako bi Stara dama stigla do trofeja Lige šampiona, međutim to crno-belima nije pošlo za rukom.

"Potrudićemo se da osvojimo Ligu šampiona, ali znamo da je to teško takmičenje. Juventus je tu, ali i ostali timovi su napravljeni da bi došli do tog cilja - Real Madrid, Barselona i Mančester Siti. Samo jedan klub može to da uradi i nadam se da će to biti Juventus. Kakogod, Liga šampiona nije opsesija. Miran sam zato što vidim kako se radi u klubu svaki dan i znam da će Juve uzeti Ligu šampiona. Ako ne ove sezone, onda će to biti sledeća", rekao je Ronaldo.

Postoje i tvrdnje da će u Juventusu Kristijano Ronaldo teže stići do nove Zlatne lopte.

"Ne znam da li ću osvojiti šestu Zlatnu loptu, ali najvažnija stvar je da se moja karijera kreće dobro. Transfer u Juventus mi je dao novu motivaciju, bila mi je potrebna promena, ali pobede mi nisu smanjile glad. Želim da nastavim tako", rekao je Ronaldo.

Ronaldo ima 34 godine, a u karijeri je igrao za Sporting, Mančester Junajted, Real Madrid i sada je u Juventusu. Strašan fudbaler, strašna karijera. I iako mnogi igrači u njegovim godinama završavaju karijeru, kraj Ronaldove se ne nazire. I dobro je što je tako.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar