Широки Бријег обавијен тугом

Цијели широкобријешки крај синоћ је потресла трагедија у којој су живот изгубили Ивана Цигић и њен брат Антонио Зељко. У селу Цигићи, на подручју Добрковића недалеко од Широког Бријега мук и сабласна тишина.

Босна и Херцеговина 27.07.2019 | 09:02
Широки Бријег обавијен тугом
Испред куће гдје се у 17.30 избио трагични догађај, какав не памти Херцеговина, окупили су се родбина, пријатељи, комшије. Нијеми од бола и од шока, тек, ријетки су прозборили коју ријеч. Један од присутних је замолио “да пустимо људе да оплакују”.

Ипак, једна од родица испричала је да су Ивана и Ивица намјеравали очистити стару чатрњу. Најприје је Антонио воду из чатрње, рекла је, почео испумпавати уз помоћ моторне пумпе.

Међутим, када је ниво воде достигао неких тридесетак центиметара, како је рекла, несрећни Антонио, који се налазио у чатрњи се онесвијестио и потонуо, вјероватно, усљед недостатка ваздуха и разних гасова. 

– То је примијетио Ивица и одмах је потрчао да му помогне, али се и он онесвијестио, након чега је дотрчала Ивана, која је свог мужа успјела подићи изнад нивоа воде, али је нажалост и она изгубила свијест и потонула, док је Ивица неким чудом успио остати у полусједећем положају – кроз сузе је испричала ова дјевојка.

Убрзо су се окупили рођаци и комшије који су одмах алармирали Хитну помоћ и полицију, а који су затражили помоћ ГСС, чији су чланови извукли из чатрње брата, сестру и њеног мужа. Екипе широкобријешког Дома здравља су на лицу мјеста покушали реанимирати несрећне Ивану и Антонија, али им није било спаса, док је Ивица хитно превезен у СКБ Мостар, гдје је његово здравствено стање тренутно стабилно.

Да трагедија буде већа, иза несрећне Иване остало је четворо дјеце. Најмлађи Ловро ће на јесен у школу, а најстарији Филип ће у осми разред. Између њих двојице су дјевојчице Ника и Миа, пише Аваз.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Туга

27.07.2019 08:37

До неба,И даље...нема утјехе..цетворо дјеце,без мајке остало...брат И сестра ЦЕ бити покопани,скупа..Здраво Маријо,миллисти пуна ,моли за Нас,греснике,сада,И у цасу смрти насе.Амин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колоне

27.07.2019 09:12

Трагедија. Искрено саучешће фамилији .

Name

Сведска

27.07.2019 09:22

Каква Марија да се моли за нас,молите се само једном Богу господару свијетова,само Бог прима молитве и одредјује ста це бити са нама.Сви смо ми Бозији и Њему се врацамо.Да им се Бог смилује и повеца награду за добра дјела.

Name

НН

27.07.2019 09:27

Недај Бозе никоме ове трагедије родитељи остали без двоје дјеце,а дјеца без мајке муз без зивотне сапутнице браца без сестре,туго тузна недај ово никоме да доцека,Искрена суцут Обитељи.

Name

ре

28.07.2019 12:31

Ево вам ваш бог.О цему људи размисљате, какав бог,какви бакраци.

Name

Залосно

27.07.2019 09:25

Одлазе млади људи свакодневно,пустош од овако лијепе земље. Гину млади у саобраћају, одлазе вани за бољим животом, а и они који остају ево страдају овако у несрећама. Саучешће фамилији али саучешће и свима нама у овој и оваквој БиХ.И Бог и Исус и Алах нам помогли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Сведска

27.07.2019 10:45

Марија је мајка Бозија.Госпа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

29.07.2019 08:42

Марија је мајка Бозијег посланика Исуса..А није мајка Бозија..Бог је један ,створитељ свјетова и судњег дана..Он је све..Без поцетка и краја..Немојте погресно тумацити Ријец Бозију..Исус је само један у реду Бозјих посланика које је Бог послао да цовјецанство уједини у вјери..И код муслимана и код крсцана заузима велику неприкосновену вазност,гдје је описано да це Он спасити и извести вјернике од зла..Сви су људи браца по Богу ..

Name

Требиње

27.07.2019 12:01

Сауцесце фамилији....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

27.07.2019 16:52

Искрено саучешће породици!

ОДГОВОРИТЕ