Сукоб новца и љубави!

Јуве би да Пипита оде, а навијачи да остане! Аргентинац изазвао јаку емоцију код присталица Бјанконера на старту припрема. . .

Фудбал 10.07.2019 | 18:46
Сукоб новца и љубави!
Прва прозивка у Торину и почетак Јувентусових припрема за наступајућу сезону отворили су врата раздора између онога што клуб и навијачи желе.

Од свих играча који су се нашли на терену највећу пажњу изазвао је Гонзало Игуаин. Пипита је ових дана једна од главних тема у италијанској спортској штампи, а његов трансфер из Бјанконера прича која се оправдава потребом за новцем и једноставно чињеницом да га Маурисио Сари не види у својим плановима за будућност.

Међутим, шта на то кажу навијачи? Друштвеним мрежама почели су да круже видео клипови на којима се види како присталице Старе даме с аплаузима дочекују Игуаина, а чак се чује и њихова јасна порука да му желе да остане у Торину и после лета.

То се свакако коси са замислима спортског сектора, који би ипак волео да растерети буџет од његове плате од преко 6.500.000 евра нето. Рома је загризла мамац и ушла у преговоре, али је одмах ставила до знања Јувентусовим челницима да новца да покрију толику плату – немају. Јер, Пипита не намерава да се одрекне ни цента од онога што му по уговору припада.

Игуаин би да оде у клуб где би добио место да игра, а Рома је управо та средина. Многе ова ситуација подсећа на време када је Игуаин напуштао Реал Мадрид и одлазио у Наполи, јер је тај потез окактерисан као спуштање лествице. И сада би то био случај, али Игуаин после турбулентне сезоне у Милану и Челсију нема баш много простора за размишљање.

Спортски директор Роме Ђанлука Петраки већ је ставио Гонзаловом брату и агенту Николасу до знања да би Пипита имао минутажу и био први избор Португалца Фонсеке, а у преговорима је медијатор и легендарни Габријел Батистута. Батигол је исту улогу имао и у иницијалним преговорима с Фјорентином, али су се та врата брзо затворила. Сада исту услугу прави и свом другом бившем клубу, са којим је освојио Скудето почетком овог века.

Трансфер је и даље на дугачком штапу, највише због чињенице да Јувентус у посао жели да укључи Никола Заниола, што Рома не дозвољава, али постоји обострано интересовање да се за Игуаина нађе права формула.

Питање је само – да ли глас навијача има тежину?

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар