Sukob novca i ljubavi!

Juve bi da Pipita ode, a navijači da ostane! Argentinac izazvao jaku emociju kod pristalica Bjankonera na startu priprema. . .

Fudbal 10.07.2019 | 18:46
Sukob novca i ljubavi!
Prva prozivka u Torinu i početak Juventusovih priprema za nastupajuću sezonu otvorili su vrata razdora između onoga što klub i navijači žele.

Od svih igrača koji su se našli na terenu najveću pažnju izazvao je Gonzalo Iguain. Pipita je ovih dana jedna od glavnih tema u italijanskoj sportskoj štampi, a njegov transfer iz Bjankonera priča koja se opravdava potrebom za novcem i jednostavno činjenicom da ga Maurisio Sari ne vidi u svojim planovima za budućnost.

Međutim, šta na to kažu navijači? Društvenim mrežama počeli su da kruže video klipovi na kojima se vidi kako pristalice Stare dame s aplauzima dočekuju Iguaina, a čak se čuje i njihova jasna poruka da mu žele da ostane u Torinu i posle leta.

To se svakako kosi sa zamislima sportskog sektora, koji bi ipak voleo da rastereti budžet od njegove plate od preko 6.500.000 evra neto. Roma je zagrizla mamac i ušla u pregovore, ali je odmah stavila do znanja Juventusovim čelnicima da novca da pokriju toliku platu – nemaju. Jer, Pipita ne namerava da se odrekne ni centa od onoga što mu po ugovoru pripada.

Iguain bi da ode u klub gde bi dobio mesto da igra, a Roma je upravo ta sredina. Mnoge ova situacija podseća na vreme kada je Iguain napuštao Real Madrid i odlazio u Napoli, jer je taj potez okakterisan kao spuštanje lestvice. I sada bi to bio slučaj, ali Iguain posle turbulentne sezone u Milanu i Čelsiju nema baš mnogo prostora za razmišljanje.

Sportski direktor Rome Đanluka Petraki već je stavio Gonzalovom bratu i agentu Nikolasu do znanja da bi Pipita imao minutažu i bio prvi izbor Portugalca Fonseke, a u pregovorima je medijator i legendarni Gabrijel Batistuta. Batigol je istu ulogu imao i u inicijalnim pregovorima s Fjorentinom, ali su se ta vrata brzo zatvorila. Sada istu uslugu pravi i svom drugom bivšem klubu, sa kojim je osvojio Skudeto početkom ovog veka.

Transfer je i dalje na dugačkom štapu, najviše zbog činjenice da Juventus u posao želi da uključi Nikola Zaniola, što Roma ne dozvoljava, ali postoji obostrano interesovanje da se za Iguaina nađe prava formula.

Pitanje je samo – da li glas navijača ima težinu?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar