Званично: Фенербахче и Де Коло!

Велико појачање у Истанбулу.  Истанбул загрмео, Фенер потврдио! Нандо Де Коло наредне сезоне у жуто-плавом дресу.

Кошарка 06.07.2019 | 19:40
Званично: Фенербахче и Де Коло!
Најављено - учињено. Нандо Де Коло је нови кошаркаш Фенербахчеа! 

Француски бек који је са ЦСКА прошле сезоне по други пут освојио Евролигу одлучио је да појача екипу Жељка Обрадовића, који ће овог лета извршити реконструкцију тима, пошто су Мели и Гудурић отишли у НБА лигу.

Један од најбољих европских кошаркаша играо је за Московљане од 2014. године, а претходно је био у Торонту, Сан Антонију, Валенсији и Шолеу.

Изгубио је Жељко Обрадовић Марка Гудурића и Никола Мела, али је велики губитак у ростеру већ делимично надокнађен - потписао је Нандо Де Коло!

После НБА трансфер бомбе са Кавајем Ленардом и Полом Џорџом у Лос Анђелес Клиперсима, ево и једне детонације у европским оквирима. Овај трансфер заиста то и јесте, пошто је Де Коло после доста размишљања одлучио да опрему ЦСКА замени дресом Фенербахчеа! Како је објављено, француски ас потписао је са истанбулским гигантом уговор на две године, уз опцију аутоматског продужетка сарадње на још једну сезону. 

Де Коло је у Фенербахче стигао пошто му се идеја о повратку у НБА лигу није материјализовала. Права на Француза имали су Торонто Репторси, али они нису имали намеру да га врате, због чега су га убрзо учинили неограниченим слободним агентом. Управо тада је Де Коло одлучио да остане у Европи, а после вишенедељног интересовања мадридског Реала изабрао је сарадњу с најтрофејнијим европским стручњаком свих времена. 

Нандо де Коло у Истанбул долази као актуелни шампион Европе, пошто је са ЦСКА освојио и другу титулу у Евролиги, трећу у каријери. Одмах пошто је покорио Стари континент Де Коло је истакао да му је потребан нови изазов у каријери, а у Турској ће играти први пут у каријери.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар