WБ: Новак "искулирао" политику!

Причаћу када ја будем хтео! Новак Ђоковић је дефинитивно решио да повуче црту испод прича о АТП Савету и Џастину Гимелстобу.

Тенис 06.07.2019 | 16:30
WБ: Новак "искулирао" политику!
На конференцији за медије после победе у трећем колу против Хуберта Хуркача, Ђоковић је изашао пред новинаре који су очекивали да ће одговорити америчком новинару Бену Симонсу о томе да ли је прочитао изјаву жртве у нападу Џастина Гимелстоба.

Међутим, све је сачекало изненађење, тениским речником речено, "дроп шот" Новака Ђоковића, тако да ие изостала прича око ствари које нису у директној вези са оним што је овде примарно – тенисом и резултатима на терену.

Новинар британског "Метроа" је питао Новака да ли је имао прилику да прочита изјаву на шта је Ђоковић веома одлучно реаговао.

"Не одговарам на питања о Џастину или било чему политичке природе. Жао ми је. Молим вас да то поштујете. Сада сам фокусиран искључиво на тенис. Причаћемо о томе када се заврши турнир", изјавио је Ђоковић.

Потом се огласио Симонс.

"Нећу вас директно питати о томе, али желим да имате у виду с поштовањем да сте у нашој претходној дискусији рекли да ћете доћи пред нас са тим следећи пут. То је веома важан догађај. Због тога смо се окупили", рекао је Симонс.

Новак је и ту владао ситуацијом, па га је накратко прекинуо.

"Извините што вас прекидам. Рекао сам да ћу то прочитати. Када будем прочитао, вратићу се пред вас кад ја то будем желео. Не желим то да радим сада. Фокусиран сам на тенис", поручио је Ђоковић чиме је завршена свака прича на ту тему.

До даљњег. Када, видећемо, али Новак је, вероватно осећао да је прави моменат да прекине причу о томе и бави се оним због чега је и дошао у Лондон, одбраном трофеја и покушајем да освоји пети Вимблдон и 16. гренд слем титулу.

Када је реч о мечу са Хуркачем, било је занимљиво чути од Новака шта се дешавало око разговора са судијом око качкета.

Он је објаснио да је наишао на неочекиван проблем у вези са тим јер је у прошлом мечу добио дозволу судије да игра са њим, а данас није.

"Врло је просто. На прошлом мечу сам извадио качкет, а судија је рекао да мора да га провери и види могу ли или не да га носим на терену. Добио је потврду да могу да га носим, јер сам добио дозволу пре меча. Исти качкет сам извадио и сада, али ми овог пута нису дозволили. Зато сам га питао о чему се ради. Нико ми пре меча није рекао, ‘види, не можеш да играп тако’. То је све. Прихватио сам одлуку шта сам могао друго?", каже Новак.

После је на српском делу конференције објаснио да је свако добио и део опреме који је у потпуности бео и који нема брендиране ознаке на себи.

"Дали су ми бели качкет, али ми није требао. Тада нисам желео да ставим качкет. Мислим да је само коректно да ми се каже пре меча, мени или било ком из мог тима, они су стално ту. Овако је било мало безвезе, у сред меча сазнајем да не могу", поручио је Новак.

Утисак је да је Новак када игра на такозваном "кецу", тачније Терену 1, некако стагнутији. Имао је ту већ неколико мечева који су били неугодни.

"Јесам, јесам стегнутији. Узимајући у обзир колико мечева играм на Централном терену и Терену 1 то је велика разлика. Дефинитивно је то нешто што утиче на мене на почетку. У смислу да се мало устручавам да одиграм неке ударце које на Централном терену ударам боље и јаче. У почетку играм мало резервисано, мало сам неутралан, и онда ако играм против неког као што је Квери, ко има јак сервис и нема шта да изгуби, онда се мало и успаничиш. И ја сам човек, грешим, упркос искуству које имам, будем и ја понекад у грчу и не могу да спроведем у дело игру која ме карактерише у већини мојих мечва овде", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар