Драма у Асену и побједа Арболина у "фото финишу"!

Нова победа младог Тонија Арболина у Асену изборена је у фото финишу испред Лоренца Дала Порте и Јакуба Корнфела.

Остали спортови 30.06.2019 | 12:32
Драма у Асену и побједа Арболина у "фото финишу"!
Одличан старт трке у Асену, Тони Арболино је напао одмах у првој кривини и успео да дође до позиције број два и одмах наговестио какву ћемо трку гледати у Холандији овог недељног јутра.

Романо Фенати, Като Тоба и Тони Арболино водили су фантастичну битку током читаве трке, смењивали се на прва три места готово у сваком кругу и свим љубитељима мотоциклизма приредили сјајну забаву.

Ајуму Сасаки је пуком срећом и великом спретношћу успео да изведе прави "родео" и да остане на свом мотоциклу на 13 кругова пре краја.

На неких 10 кругова до краја видели смо казну Никола Антонелија, који је због тога што је "исекао" кривину добио казну "дугачког круга" и пао је на позицију 21.

У овим моментима Дерин Биндер се пробија и заузима другу прву позицију и подсетио на вожње старијег брата Бреда, који је 2016. био шампион у овој категорији. Није се ту дуго задржао пошто се Лоренцо Дала Порта изборио за лидерско место, а Тони Арболино поново постао други.

Масија је у финалној трећини трке морао да повуче мотоцикл због квара, док је Алберт Аренас излетео у кривини број 10 на 6 кругова до краја.

Инцидент у петој кривини, Фернандес, Сузуки и Тоба пали су са својих мотоцикала. Тоба је пао са мотоцикла и сви су пали преко њега, на крају је са њима све било у реду и забележиће још једно одустајање.

Возач Леопард Рејсинга, чији је члан и чувени Миодраг Котур, одржавао је позицију број један све до последњег круга, када је у претпоследњој кривини обишао Тони Арболино, изашао из последње као првопласирани и на кратки стартно-циљни правац изашао са довољно предности да заврши као првопласирани.

Иза двојца Арболино-Дала Порта нашао се Јакуб Корнфел, човек који је имао сјајан темпо, али је због силажења са стазе био приморан да одради "дуги круг" и пропусти битку за победу у Холандији.

Кане је и даље првопласиран у шампионату света са 107 бодова, а иза њега се налази Лоренцо Дала Порта са 7 бодова мање, односно Николо Антонели и Тони Арболино.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар