ЛН: Никоме ништа не треба...!

Познати учесници завршног турнира, последње коло лигашког дела Лиге нација лишено резултатског значаја. У Чикагу ће играти Бразил, Иран, Русија, Француска, Пољска и домаћин САД. Србија са Бугарском у Пловдиву за престиж.

Остали спортови 30.06.2019 | 11:54
ЛН: Никоме ништа не треба...!
Све је познато у Лиги нација. Поразом Канаде у Бразилији од лидера такмичења Бразила решена је и последња дилема. На завршни турнир такмичење под окриљем Светске одбојкашке федерације (ФИВБ) играће Француска.

Осим Триколора који су у директном двобоју победили Италију, на Ф6 у Чикагу од 10. до 14. јула играће и Бразил, Иран, Русија, Пољска и домаћин САД. Титулу од прошле године брани Русија која је у премијерној сезони била боља у финалу од Француске са 3:0.

Одбојкаши Србије су у црној серији. Изабраници селектора Николе Грбића одавно су дигли руке од Лиге нација. Поглед је уперен ка Барију почетком августа и квалификационом турниру за одлазак на Олимпијске игре у Токију наредне године. Мечом у Варни против Бугарске данас (19.40) Орлови завршавају такмичење. Биће то дуел за престиж са комшијама који су годинама у кризи.

По први пут ове сезоне у Пловдиву у нашем саставу су били Немања Петрић, Марко Ивовић и Алекса Батак. Они су последњег викенда заменили Милана Катића, Давида Мехића и Вука Тодоровића. Ово такмичење прескочили су тандем Перуђе Александар Атанасијевић и Марко Подрашчанин, као и примач сервиса Трентина Урош Ковачевић.

Бугари су и ове године играли без главне звезде Цветана Соколова. Традиција последњих година је на страни наше репрезентације. Орлови су добили четири од претходних пет утакмица против источних суседа. Прошле године је Србија победила у Варни Бугаре са 3:2 у Лиги нација.

Пољска је сјајном серијом од шест узастопних победа изборила завршни турнир иако су светски шампиони играли у комбинованом саставу. Није било Бартоша Курека, прошле године најбољег одбојкаша на Светском првенству у Италији и Бугарској.

Италијани као да су дигли руке од завршног турнира јер су у Бразилији стигли ослабљени па не чуди два пораза од Канада и Француске. Американци су у Пловдиву са другим тимом. Оне најбоље чувају за Чикаго и борбу за трофеј пред својим навијачима.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар