ЕП до 21 - Ђоровић: Неће бити радикалних резова!

Не можемо после једног пораза све да заборавимо! “Бићемо паметнији него против Аустријанаца“, додаје Андрија Живковића.

Фудбал 20.06.2019 | 10:00
ЕП до 21 - Ђоровић: Неће бити радикалних резова!
Нема разметања бомбастичним изјавама. Нема ни осмеха. За разлику од Немаца, који су на конференцији за новинаре могли и да се збијају шале, Срби смртно озбиљни пред меч другог кола Европског У21 првенства. Селектор Горан Ђоровић и капитен Андрија Живковић кратко, концизно и без великих обећања. Околности уосталом не дозвољавају тако  нешто.

“Никоме није пријао пораз од Аустрије (2:0), али верујем у ове момке, јер знам да имају квалитет за много више од онога што смо приказали у првом колу. Радили смо доста на психолошком плану. Битно је било и да се екипа одмори“, почиње Ђоровић излагање.

Истиче да не би сада требало никоме скидати главу, па на питање да ли ће бити неких кадровских промена у тиму – изузев принудне због црвеног картона Вукашина Јовановића – одмахује главом.

“Чим се изгуби утакмица – колектив је подбацио. И нема разлога да нешто радикално мењамо. Ови играчи су нам у прошлости дали много тога и не треба да после једног пораза све то заборавимо. Није ни њима лако пао овај пораз, али морају да се подигну. То је све спорт, постоје победе и потоје порази“.

На исту тему говорио је и Андрија Живковић, уверен да се Орлићима неће поновити онако лош старт.

“Знате како, тешко је кад се изгуби прва утакмица. После утакмице нисмо ни могли да разговарамо, вруће су главе биле, боље је пустити да преноћи. После смо разговарали, договорили се да не смемо да улазимо у меч као против Аустрије. Морамо јаче, агресивније, паметније. Добили смо један велики шамар и уверен сам да смо се тргли, добро размислили о свему. Бићемо паметнији сада, јер имамо ми шта да покажемо“.

Присутнија скромност у обраћању јавности не значи ипак да су се у табору српске репрезентације помирили са неуспехом. Напротив.

“Нисмо аутсајдери против Немачке! Знамо против кога играмо, знамо где смо, само морамо да покажемо и наш квалитет. Нема више враћања на Аустрију, нема ни времена. Само мислимо о Немачкој“.

Конференција за новинаре наравно није могла да протекне и без питања немачких новинара о Луки Јовићу. Конкретно, да ли је њега можда померио трансфер у Реал?

“Треба да издвојимо приватне ствари од репрезентације. Да, можда такве ствари могу да утичу на играче, али он је изузетно стабилан момак, психолошки јак. Уосталом, све је то део посла с којима ће ови момци морати да живе и у наредним годинама“, завршава Ђоровић, без жеље да улази у дубљу расправу о квалитетима и манама немачког тима, јер како каже – то су ствари за интерни састанак.

Србија против Немачке, вечерас од 21 сат на стадиону “Нерео Роко“ у Трсту уз директан пренос на РТС-у.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар