Наполи узео Маноласа за 36.000.000 евра!

Завршено је! Шта сад са Кулибалијем? У Рим стиже Амаду Дијавара.

Фудбал 20.06.2019 | 08:00
Наполи узео Маноласа за 36.000.000 евра!
Изгледа да је Наполи озбиљно решио да се порве са Јувентусом за титулу првака Италије. На Сан Паоло је стигао десни бек Емполија Ђовани ди Лоренцо, међутим, његов потпис је само најава стварања озбиљног тима, јер се тек очекују велики послови. Још један је при крају, јер је договорен трансфер Хамеса Родригезаиз Реала, преговара се са ПСВ о селидби Мексиканца Ирвинга Лозана који би појачао напад, а за одбрану ће да буде задужен – Костас Манолас.

Италијански медији су преплављени информацијама да је репрезентативац Грчке на путу за Наполи и да ће, извесно, бити наредно појачање екипе Карла Анчелотија. Наводи се да је председник Аурелио де Лаурентискренуо у офанзиву и да је спреман да плати 36.000.000 евра Роми колико износи откупна клаузула 28-годишњег централног дефанзивца. Предвиђено је да Манолас потпише уговор на четири године, а да у свакој сезони заради 3.500.000 евра. У току су, наводно, преговори око детаља, а очекује се брзо завршетак посла, па да Наполи добије још једно појачање.

Манолас је на Олимпико дошао пре пет година из Олимпијакоса, децембра 2017. потписао је нови уговор, на основу ког је требало да остане у Риму до јуна 2022, међутим, да не би ушла у проблем са пословним књигама и финансијским фер-плејом, Вучица је одлучила да га жртвује и прода. Други играч који ће, због истих разлога, напустити главни град Италије је Един Џеко, пред потписом за Рому.

Иначе, да би олакшао посао око довођења Маноласа, Де Лаурентис је понудио Вучици Амадуа Дијавару. У питању је 21-годишњи Гвинејац, који се најбоље сналази на позицији задњег везног. А то место је, између осталог, упражењено у Роми после разлаза са капитеном Данијелеом де Росијем.

Остаје да се види како ће известан долазак Костаса Маноласа утицати на статус Калида Кулибалија, односно да ли то значи селидбу снажног штопера у Манчестер. Сити је, наводно, доставио Наполитанцима нову понуду. Сад на 95.000.000 евра. Мада, можда је Манолас пројектован као замена за Раула Албиола, који одлази у Виљареал.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар