Томић: Љубав према Звезди је одлучила!

Тренер кошаркаша Црвене звезде Милан Томић рекао је да је љубав према том клубу одлучила утакмицу против Партизана.  Нисам видео снимак Билијевих корака! Тренер Црвене звезде задовољан након освојене титуле у домаћем шампионату.

Кошарка 18.06.2019 | 09:39
Томић: Љубав према Звезди је одлучила!
"Љубав према Црвеној звезди", одговорио је Томић репортеру Арене на питање шта је одлучило четврту утакмицу финалне серије Суперлиге Србије.

Звезда је освојила титулу шампиона Србије, победом са 3:1 у финалној серији над Партизаном.

Капитен екипе Бранко Лазић казао је да је леп осећај.

"Пета титула у низу, заиста сјајан успех, нарочито после ове тешке сезоне и пре свега напорне серије, психички, а нарочито физички. Показали смо карактер и играли како је требало", казао је Лазић.

Честитао је екипи и клубу.

Кошаркаш црвено-белих Филип Човић такодје је честитао свима у клубу.

"Феноменалне игре, јако тешке серије. Исцрпљујућа сезона, али заслужено освојени најбитнији трофеји", казао је Човић.

По његовим речима, екипа је показала карактер с обзиром на то да је губила и 14 поена разлике у четвртој утакмици финалне серије.

Освојио је Милан Томић готово све ове сезоне са Црвеном звездом. Једино му је измакао трофеј у Купу Радивоја Кораћа. Ипак, покупио је оне најважније пехаре у АБА лиги и Кошаркашкој Суперлиги. Овај други на невероватан начин, захваљујући кошу Билија Берона у последњим секундама, који је на крају испао крајње дискутабилан.

Одмах на старту, изјавио је да честита својим играчима, а ту је посебно истакао Дејана Давидовца.

“Честитам играчима на доброј утакмици. Партизан је водио, али веровали смо да можемо да добијемо и завршимо серију. Имали смо доста проблема на позицији пет. Дејан Давидовац је одиграо од позиције један до пет. Сви су имали допринос, а сви у клубу удела у успесима. Циљ је био да се освоји АБА лига, освојли смо то, ево и домаћу лигу. Добра сезона”, рекао је Томић.

Осврнуо се и на детаљ са почетка последње деонице када је почео да прокишњава кров у дворани Пионир.

„Нису били нормални услови за игру. Прокишњавао кров, шта да радимо. Морало смо да играмо. Кључно је било да су играчи веровали, нисмо пали психички. Тешко је издржати овакве утакмице, свака је била тешка. Кад верујете, успех ће доћи“, додао је стратег црвено-белих.

Ништа није могао да каже о последњем нападу, пошто тврди да снимак Беронових корака није погледао.

„Не могу ништа да коментаришем око жалби. Снимак нисам видео и то је то“, подвукао је Томић.

За крај, изјавио је да га еуфорија неће превише захватити и све што се може освојити једном, мора се освојити још један пут.

„У кошаркашком послу за славље је довољан само један дан. Све што смо освојили, морамо све поново да освојимо. Морамо увек да радимо. Нисам човек за еуфорију“, закључио је тренер Црвене звезде.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар