Tomić: Ljubav prema Zvezdi je odlučila!

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da je ljubav prema tom klubu odlučila utakmicu protiv Partizana.  Nisam video snimak Bilijevih koraka! Trener Crvene zvezde zadovoljan nakon osvojene titule u domaćem šampionatu.

Košarka 18.06.2019 | 09:39
Tomić: Ljubav prema Zvezdi je odlučila!
"Ljubav prema Crvenoj zvezdi", odgovorio je Tomić reporteru Arene na pitanje šta je odlučilo četvrtu utakmicu finalne serije Superlige Srbije.

Zvezda je osvojila titulu šampiona Srbije, pobedom sa 3:1 u finalnoj seriji nad Partizanom.

Kapiten ekipe Branko Lazić kazao je da je lep osećaj.

"Peta titula u nizu, zaista sjajan uspeh, naročito posle ove teške sezone i pre svega naporne serije, psihički, a naročito fizički. Pokazali smo karakter i igrali kako je trebalo", kazao je Lazić.

Čestitao je ekipi i klubu.

Košarkaš crveno-belih Filip Čović takodje je čestitao svima u klubu.

"Fenomenalne igre, jako teške serije. Iscrpljujuća sezona, ali zasluženo osvojeni najbitniji trofeji", kazao je Čović.

Po njegovim rečima, ekipa je pokazala karakter s obzirom na to da je gubila i 14 poena razlike u četvrtoj utakmici finalne serije.

Osvojio je Milan Tomić gotovo sve ove sezone sa Crvenom zvezdom. Jedino mu je izmakao trofej u Kupu Radivoja Koraća. Ipak, pokupio je one najvažnije pehare u ABA ligi i Košarkaškoj Superligi. Ovaj drugi na neverovatan način, zahvaljujući košu Bilija Berona u poslednjim sekundama, koji je na kraju ispao krajnje diskutabilan.

Odmah na startu, izjavio je da čestita svojim igračima, a tu je posebno istakao Dejana Davidovca.

“Čestitam igračima na dobroj utakmici. Partizan je vodio, ali verovali smo da možemo da dobijemo i završimo seriju. Imali smo dosta problema na poziciji pet. Dejan Davidovac je odigrao od pozicije jedan do pet. Svi su imali doprinos, a svi u klubu udela u uspesima. Cilj je bio da se osvoji ABA liga, osvojli smo to, evo i domaću ligu. Dobra sezona”, rekao je Tomić.

Osvrnuo se i na detalj sa početka poslednje deonice kada je počeo da prokišnjava krov u dvorani Pionir.

„Nisu bili normalni uslovi za igru. Prokišnjavao krov, šta da radimo. Moralo smo da igramo. Ključno je bilo da su igrači verovali, nismo pali psihički. Teško je izdržati ovakve utakmice, svaka je bila teška. Kad verujete, uspeh će doći“, dodao je strateg crveno-belih.

Ništa nije mogao da kaže o poslednjem napadu, pošto tvrdi da snimak Beronovih koraka nije pogledao.

„Ne mogu ništa da komentarišem oko žalbi. Snimak nisam video i to je to“, podvukao je Tomić.

Za kraj, izjavio je da ga euforija neće previše zahvatiti i sve što se može osvojiti jednom, mora se osvojiti još jedan put.

„U košarkaškom poslu za slavlje je dovoljan samo jedan dan. Sve što smo osvojili, moramo sve ponovo da osvojimo. Moramo uvek da radimo. Nisam čovek za euforiju“, zaključio je trener Crvene zvezde.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar