Скраћен списак ривала Звезде и Сарајева за жријеб ЛШ!

Ту су румунски и мађарски шампион већ на старту квалификација. . .  Сарајево на Селтик? Европска фудбалска унија (УЕФА) скратила је списак потенцијалних ривала Сарајева у првом колу Лиге шампиона за сезону 2019/20.

Фудбал 17.06.2019 | 23:15
Скраћен списак ривала Звезде и Сарајева за жријеб ЛШ!
УЕФА је скратила списак потенцијалних учесника Црвене звезде пред сутрашњи жреб 1. кола квалификација за Лигу шампиона, за сезону 2019/20!

Црвена звезда је повлашћена у првој рунди такмичења, али није прошла најбоље пошто је у својој подгрупи добила шампионе Мађарске и Румуније, док су преостали могући противници из Естоније, Литваније и Јерменије.

Тачније, ово су ривали које Звезда може да "извуче" на жребу: Судува (Литванија), Клуж (Румунија), Ференцварош (Мађарска), Номе Каљу (Естонија) и Арарат (Јерменија).

Занимљиво је да је Звезда прошле године играла са Судувом у 2. колу квалификација.

Жреб је заказан за уторак од 12.00, а према распореду УЕФА би требало истог дана да извуче и парове 2. кола квалификација за Лигу шампиона, у ком ће Црвена звезда такође бити повлашћена, а раније смо писали већ о тимовима с којима може да се сретне у тој фази такмичења.

Утакмице 1. кола квалификација за Лигу шампиона играју се 9. и 10. јула, док су реванши заказани за 16. и 17. јул.

Као и сваке године дан уочи жреба првог кола квалифиакција за Лигу шампиона УЕФА је одредила подгрупе! Српски шампион нема много разлога за задовољство јер од његових пет могућих ривала два спадају у најјаче када је ова фаза такмичења у питању - то су румунски и мађарски шампион, Клуж и Ференцварош. 

Преостала три тима на које црвено-бели могу да се намере далеко су слабија и нижег рејтинга. У питању су литванска Судува, естонски Номе Каљу и јерменски Арарат, који је по снази трећи међу неповлашћенима у овој подгрупи. 

Када су у питању преостале две групе може се рећи да је у свакој по једна мина међу неповлашћенима. У другој би то било Сарајево (евентуално албански првак Партизани), а у трећој без дилеме пољски Пјаст. Генерално, када бацимо поглед на саставе свих група долазимо до закључка да би Звезди било боље да је завршила у другој или трећој. 

Сарајево на Селтик? Европска фудбалска унија (УЕФА) скратила је списак потенцијалних ривала Сарајева у првом колу Лиге шампиона за сезону 2019/20.

С обзиром да "бордо" тим нема статус носиоца, скраћивањем УЕФА добио је пет потенцијалних противника а то су: Селтик (Шкотска), Карабаг (Азербејџан), Шериф Тираспољ (Молдавија), Ф91 Дуделанж (Луксембург) и Слован Братислава (Словачка).

Жријеб ће се одржати тако што ће носиоци и неносиоци бити подијељени у двије здјеле. Након што се извуче по једна куглица из сваке, ставиће се у празну здјелу и мијешати, а онда екипа која прва буде извучена играће прву утакмицу на домаћем терену.

Прве утакмице на програму су 9. и 10. јула, а реванш сусрети 16. и 17. истог месеца. 

ГРУПА 1

Астана (КАЗАХСТАН)
Лудогорец (БУГАРСКА)
Црвена звезда (СРБИЈА)
Шкендија (МАКЕДОНИЈА)
АИК (ШВЕДСКА)
Судува (ЛИТВАНИЈА)
Клуж (РУМУНИЈА)
Ференцварош (МАЂАРСКА)
Номе Каљу (ЕСТОНИЈА)
Арарат (ЈЕРМЕНИЈА)

ГРУПА 2

Селтик (ШКОТСКА)
Карабаг (АЗЕРБЕЈЏАН)
Шериф (МОЛДАВИЈА)
Дуделанж (ЛУКСЕМБУРГ)
Слован Братислава (СЛОВАЧКА)
Валета (МАЛТА)
Сарајево (БИХ)
Сутјеска (ЦРНА ГОРА)
Партизани (АЛБАНИЈА)
Сабуртало (ГРУЗИЈА)

ГРУПА 3

БАТЕ Борисов (БЕЛОРУСИЈА)
Марибор (СЛОВЕНИЈА)
Розенборг (НОРВЕШКА)
Хелсинки (ФИНСКА)
Дандалк (ИРСКА)
Њу Сејнтс (ВЕЛС)
Победник прелиминарне рунде квалификација
Пјаст (ПОЉСКА)
Валур (ИСЛАНД)
Линфилд (С. ИРСКА)
Торшавн (ФАРСКА ОСТРВА)
Рига (ЛЕТОНИЈА)

Извор: мондо.рс/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар