Skraćen spisak rivala Zvezde i Sarajeva za žrijeb LŠ!

Tu su rumunski i mađarski šampion već na startu kvalifikacija. . .  Sarajevo na Seltik? Evropska fudbalska unija (UEFA) skratila je spisak potencijalnih rivala Sarajeva u prvom kolu Lige šampiona za sezonu 2019/20.

Fudbal 17.06.2019 | 23:15
Skraćen spisak rivala Zvezde i Sarajeva za žrijeb LŠ!
UEFA je skratila spisak potencijalnih učesnika Crvene zvezde pred sutrašnji žreb 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, za sezonu 2019/20!

Crvena zvezda je povlašćena u prvoj rundi takmičenja, ali nije prošla najbolje pošto je u svojoj podgrupi dobila šampione Mađarske i Rumunije, dok su preostali mogući protivnici iz Estonije, Litvanije i Jermenije.

Tačnije, ovo su rivali koje Zvezda može da "izvuče" na žrebu: Suduva (Litvanija), Kluž (Rumunija), Ferencvaroš (Mađarska), Nome Kalju (Estonija) i Ararat (Jermenija).

Zanimljivo je da je Zvezda prošle godine igrala sa Suduvom u 2. kolu kvalifikacija.

Žreb je zakazan za utorak od 12.00, a prema rasporedu UEFA bi trebalo istog dana da izvuče i parove 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u kom će Crvena zvezda takođe biti povlašćena, a ranije smo pisali već o timovima s kojima može da se sretne u toj fazi takmičenja.

Utakmice 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona igraju se 9. i 10. jula, dok su revanši zakazani za 16. i 17. jul.

Kao i svake godine dan uoči žreba prvog kola kvalifiakcija za Ligu šampiona UEFA je odredila podgrupe! Srpski šampion nema mnogo razloga za zadovoljstvo jer od njegovih pet mogućih rivala dva spadaju u najjače kada je ova faza takmičenja u pitanju - to su rumunski i mađarski šampion, Kluž i Ferencvaroš. 

Preostala tri tima na koje crveno-beli mogu da se namere daleko su slabija i nižeg rejtinga. U pitanju su litvanska Suduva, estonski Nome Kalju i jermenski Ararat, koji je po snazi treći među nepovlašćenima u ovoj podgrupi. 

Kada su u pitanju preostale dve grupe može se reći da je u svakoj po jedna mina među nepovlašćenima. U drugoj bi to bilo Sarajevo (eventualno albanski prvak Partizani), a u trećoj bez dileme poljski Pjast. Generalno, kada bacimo pogled na sastave svih grupa dolazimo do zaključka da bi Zvezdi bilo bolje da je završila u drugoj ili trećoj. 

Sarajevo na Seltik? Evropska fudbalska unija (UEFA) skratila je spisak potencijalnih rivala Sarajeva u prvom kolu Lige šampiona za sezonu 2019/20.

S obzirom da "bordo" tim nema status nosioca, skraćivanjem UEFA dobio je pet potencijalnih protivnika a to su: Seltik (Škotska), Karabag (Azerbejdžan), Šerif Tiraspolj (Moldavija), F91 Dudelanž (Luksemburg) i Slovan Bratislava (Slovačka).

Žrijeb će se održati tako što će nosioci i nenosioci biti podijeljeni u dvije zdjele. Nakon što se izvuče po jedna kuglica iz svake, staviće se u praznu zdjelu i miješati, a onda ekipa koja prva bude izvučena igraće prvu utakmicu na domaćem terenu.

Prve utakmice na programu su 9. i 10. jula, a revanš susreti 16. i 17. istog meseca. 

GRUPA 1

Astana (KAZAHSTAN)
Ludogorec (BUGARSKA)
Crvena zvezda (SRBIJA)
Škendija (MAKEDONIJA)
AIK (ŠVEDSKA)
Suduva (LITVANIJA)
Kluž (RUMUNIJA)
Ferencvaroš (MAĐARSKA)
Nome Kalju (ESTONIJA)
Ararat (JERMENIJA)

GRUPA 2

Seltik (ŠKOTSKA)
Karabag (AZERBEJDŽAN)
Šerif (MOLDAVIJA)
Dudelanž (LUKSEMBURG)
Slovan Bratislava (SLOVAČKA)
Valeta (MALTA)
Sarajevo (BIH)
Sutjeska (CRNA GORA)
Partizani (ALBANIJA)
Saburtalo (GRUZIJA)

GRUPA 3

BATE Borisov (BELORUSIJA)
Maribor (SLOVENIJA)
Rozenborg (NORVEŠKA)
Helsinki (FINSKA)
Dandalk (IRSKA)
Nju Sejnts (VELS)
Pobednik preliminarne runde kvalifikacija
Pjast (POLJSKA)
Valur (ISLAND)
Linfild (S. IRSKA)
Toršavn (FARSKA OSTRVA)
Riga (LETONIJA)

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar