Клоп: Да ли сте икада видели овакав тим?!

Посебне похвале за Алисона! Клоп: У ово време после утакмице углавном сам полупијан! Јирген Клоп, менаџер Ливерпула, рекао је да је ово најбоља ноћ за њега и његове фудбалере, након што су освојили титулу шампиона Европе.  Певао је после пораза, шта ће тек после најбоље ноћи! "Да ли сте икада видели овакав тим?", понављао је пресрећни Јирген Клоп након што је подигао најважнији трофеј у фудбалу.

Фудбал 02.06.2019 | 08:42
Клоп: Да ли сте икада видели овакав тим?!
Шест узастопних финала изгубио је Јирген Клоп. И таман кад је на том брадатом главом почела да се надвија сенка губитника тријумф у најважнијој утакмици европског фудбала. Ливерпул је првак Европе, а Немац поносан као ретко када у професионалном животу.

“Невероватно сам срећан. Због ових момака, због моје породице. Они пате за мене и заслужују све ово више него било ко други“, почео је усхићени тренер.

Речи су саме навирале.

“Да ли сте икада видели овакав тим? Овакав, да се боре и кад нема чорбе у резервоару? Ово је најбоља ноћ у нашим каријерама. Требало нам је мало времена, али ово је важна ноћ и за наш развој. Овај мали корак много помаже. Сад само морамо да наставимо“.

Посебне похвале заслужио је голман Алисон, који је у неколико наврата спасавао Редсе у периоду од највише десетак минута када је Тотенхем коначно кренуо у напад.

“Имамо голмана који чини да све ово изгледа лако“.

После свега...

“Обично сам полупијан 20 минута после утакмице, али сад сам пио само воду“, смеје се Клоп.

Ако покушате да се сетите прошлогодишњег финала Лиге шампиона, тешко да ћете се сетити уплаканог или снужденог Јиргена Клопа, иако је било сваког основа да тако буде.

Није да је на терену "дивљао" после пораза од Реала (3:1), није ни да се гушио у сузама, а свет је више обишао чувени видео-снимак са навијачима, настао јутро после утакмице у којој је Лорис Каријус својим грешкама "избио" Ливерпулу трофеј из џепа.

На њему се види Јирген Клоп који с навијачима оптимистично пева о томе да се заклиње да ће Ливерпулу вратити трофеј Лиге шампиона...

Да ли се сећате тога?



Годину дана касније - то се и обистинило.

Савршени и стрпљиви план Ливерпула "палио" је током читаве утакмице и заслужено су победили Тотенхем (2:0) головима Мохамеда Салаха и Дивока Оригија - уз блиставу партију голмана Алисона Бекера ког нису имали 365 дана раније.

То је значило да Јирген Клоп после последњег судијског звиждука може да се радује као никад у животу пошто је испунио обећање дато навијачима, али и самом себи.

Ако је онолико весео био после пораза, замислите га тек ујутру после победе!

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар