Klop: Da li ste ikada videli ovakav tim?!

Posebne pohvale za Alisona! Klop: U ovo vreme posle utakmice uglavnom sam polupijan! Jirgen Klop, menadžer Liverpula, rekao je da je ovo najbolja noć za njega i njegove fudbalere, nakon što su osvojili titulu šampiona Evrope.  Pevao je posle poraza, šta će tek posle najbolje noći! "Da li ste ikada videli ovakav tim?", ponavljao je presrećni Jirgen Klop nakon što je podigao najvažniji trofej u fudbalu.

Fudbal 02.06.2019 | 08:42
Klop: Da li ste ikada videli ovakav tim?!
Šest uzastopnih finala izgubio je Jirgen Klop. I taman kad je na tom bradatom glavom počela da se nadvija senka gubitnika trijumf u najvažnijoj utakmici evropskog fudbala. Liverpul je prvak Evrope, a Nemac ponosan kao retko kada u profesionalnom životu.

“Neverovatno sam srećan. Zbog ovih momaka, zbog moje porodice. Oni pate za mene i zaslužuju sve ovo više nego bilo ko drugi“, počeo je ushićeni trener.

Reči su same navirale.

“Da li ste ikada videli ovakav tim? Ovakav, da se bore i kad nema čorbe u rezervoaru? Ovo je najbolja noć u našim karijerama. Trebalo nam je malo vremena, ali ovo je važna noć i za naš razvoj. Ovaj mali korak mnogo pomaže. Sad samo moramo da nastavimo“.

Posebne pohvale zaslužio je golman Alison, koji je u nekoliko navrata spasavao Redse u periodu od najviše desetak minuta kada je Totenhem konačno krenuo u napad.

“Imamo golmana koji čini da sve ovo izgleda lako“.

Posle svega...

“Obično sam polupijan 20 minuta posle utakmice, ali sad sam pio samo vodu“, smeje se Klop.

Ako pokušate da se setite prošlogodišnjeg finala Lige šampiona, teško da ćete se setiti uplakanog ili snuždenog Jirgena Klopa, iako je bilo svakog osnova da tako bude.

Nije da je na terenu "divljao" posle poraza od Reala (3:1), nije ni da se gušio u suzama, a svet je više obišao čuveni video-snimak sa navijačima, nastao jutro posle utakmice u kojoj je Loris Karijus svojim greškama "izbio" Liverpulu trofej iz džepa.

Na njemu se vidi Jirgen Klop koji s navijačima optimistično peva o tome da se zaklinje da će Liverpulu vratiti trofej Lige šampiona...

Da li se sećate toga?



Godinu dana kasnije - to se i obistinilo.

Savršeni i strpljivi plan Liverpula "palio" je tokom čitave utakmice i zasluženo su pobedili Totenhem (2:0) golovima Mohameda Salaha i Divoka Origija - uz blistavu partiju golmana Alisona Bekera kog nisu imali 365 dana ranije.

To je značilo da Jirgen Klop posle poslednjeg sudijskog zvižduka može da se raduje kao nikad u životu pošto je ispunio obećanje dato navijačima, ali i samom sebi.

Ako je onoliko veseo bio posle poraza, zamislite ga tek ujutru posle pobede!

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar