ЛШ: Одабрано друштво...!

Од Ливерпула успешнији само Реал Мадрид и Милан! Редси шести пут у својој историји подигли најважнији пехар у европском клупском фудбалу.

Фудбал 01.06.2019 | 23:50
ЛШ: Одабрано друштво...!
Трофеји у домаћим првенствима су једна ствар, али они који се освајају на међународном нивоу праве неку другачију врсту поретка. Поготово они који се освајају у најквалитетнијем такмичењу на Старом континенту. Вечерас су се на врху европског фудбала издвојила три тима Реал Мадрид, Милан и Ливерпул.

Редси су победом над Тотенхемом у Мадриду стигли до свог шестог трофеја Лиге шампиона, првог још од 2005. године и нестварног финала у Истанбулу, па испред себе имају само славне Росонере (седам трофеја) и неприкосновени Краљевски клуб (13 трофеја).

Ливерпул се вечерас одвојио од Бајерна и Барселоне, који су остали на деоби четвртог места са по пет освојених трофеја. Једини клуб са четири освојена пехара у овом такмичењу  је Ајакс, док по три имају Интер и Манчестер јунајтед. Групу од по два освојена трофеја предводи Јувентус, а потом следе Бенфика, Нотингем Форест и Порто. Наравно, највише је оних са по једним пехаром у својим витринама, а то су Селтик, Хамбургер, Стеауа, Олимпик Марсељ, Борусија Дортмунд, Челси, Фејенорд, Астон Вила, ПСВ Ајндховен и Црвема звезда.

Тотенхем је стао у групу тимова који су имали прилику да се домогну најважнијег трофеја у клупском фудбалу, али нажалост нису успели. Највише пораза у финалу, укупно три, има Атлетико Мадрид. Француски Ремс и шпанска Валенсија имају по два, а по један Фиорентина, Ајнтрахт, Панатинаикос, Лидс, Сент Етјен, Менхенгладбах, Бриж, Малме, Рома, Сампдорија, Леверкузен, Монако, Арсенал и Партизан.

Извор: моззартспорт

Фото: Схуттер стоцк

Коментари / 0

Оставите коментар