LŠ: Odabrano društvo...!

Od Liverpula uspešniji samo Real Madrid i Milan! Redsi šesti put u svojoj istoriji podigli najvažniji pehar u evropskom klupskom fudbalu.

Fudbal 01.06.2019 | 23:50
LŠ: Odabrano društvo...!
Trofeji u domaćim prvenstvima su jedna stvar, ali oni koji se osvajaju na međunarodnom nivou prave neku drugačiju vrstu poretka. Pogotovo oni koji se osvajaju u najkvalitetnijem takmičenju na Starom kontinentu. Večeras su se na vrhu evropskog fudbala izdvojila tri tima Real Madrid, Milan i Liverpul.

Redsi su pobedom nad Totenhemom u Madridu stigli do svog šestog trofeja Lige šampiona, prvog još od 2005. godine i nestvarnog finala u Istanbulu, pa ispred sebe imaju samo slavne Rosonere (sedam trofeja) i neprikosnoveni Kraljevski klub (13 trofeja).

Liverpul se večeras odvojio od Bajerna i Barselone, koji su ostali na deobi četvrtog mesta sa po pet osvojenih trofeja. Jedini klub sa četiri osvojena pehara u ovom takmičenju  je Ajaks, dok po tri imaju Inter i Mančester junajted. Grupu od po dva osvojena trofeja predvodi Juventus, a potom slede Benfika, Notingem Forest i Porto. Naravno, najviše je onih sa po jednim peharom u svojim vitrinama, a to su Seltik, Hamburger, Steaua, Olimpik Marselj, Borusija Dortmund, Čelsi, Fejenord, Aston Vila, PSV Ajndhoven i Crvema zvezda.

Totenhem je stao u grupu timova koji su imali priliku da se domognu najvažnijeg trofeja u klupskom fudbalu, ali nažalost nisu uspeli. Najviše poraza u finalu, ukupno tri, ima Atletiko Madrid. Francuski Rems i španska Valensija imaju po dva, a po jedan Fiorentina, Ajntraht, Panatinaikos, Lids, Sent Etjen, Menhengladbah, Briž, Malme, Roma, Sampdorija, Leverkuzen, Monako, Arsenal i Partizan.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutter stock

Komentari / 0

Ostavite komentar