Митар: Имамо квалитет, добре играче и младог селектора!

"У прошлости смо имали јако много лоших искустава са аутсајдерима и треба бити веома опрезан", казао је Митровић.

Фудбал 01.06.2019 | 23:30
Митар: Имамо квалитет, добре играче и младог селектора!
За шест вечери, фудбалска репрезентација Србије играће другу утакмицу квалификација за ЕУРО 2020. године.

Уједно и друго најтеже гостовање у Групи Б после резултатски одличног старта и освојеног бода у Лисабону средином марта.

"Јесте крај сезоне и јесте да смо сви исцрпљени, али смо за репрезентацију увек сви спремни. Репрезентација је увек част и задовољство. Имамо квалитет, добре играче, младог селектора. Добро смо почели квалификације и надам се да ћемо тако и да их наставимо", рекао је стартни нападач "орлова", Александар Митровић.

Он почетак јуна проводи у Београду, где је ове суботе увече уочи финала Лиге шампиона између Тотенхема и Ливерпула гостовао у студију ТВ Аренаспорт, али је једна тема била и дуел Украјине и Србије заказан за петак увече у 20.45, у Лавову.

Три вечери касније, селекција Младена Крстајића дочекаће "стару муштерију" из УЕФА лиге нација, Литванију. Али, пред празним трибинама.

Митровић је навео да су обе веома битне и да се нада позитивном скору.

"Надам се да ћемо победити у обе утакмице и извући позитиван скор. Најбитније је да се скупљају бодови, не губе утакмице и да одемо на Европско првенство. Било би лепо да после светског вежемо и европско и наставимо низ", казао је Митровић.

Говорећи о Украјини, истакао је да је то чврста и компактна екипа.

"Украјина је чврста, компактна екипа, дефанзивно веома организована, води је Андриј Шевченко. Тешко им је дати гол. Конкрент су за једно од прва два места", рекао је Митровић.

Посебан позив на опрез позвао је против Литваније.

"Знамо Литванију из Лиге нација, добили смо их оба пута, али треба бити обазрив. У прошлости смо имали јако много лоших искустава са аутсајдерима и треба бити веома опрезан", казао је Митровић.

Група Б

парови 3. кола (7. јун): Украјина - Србија 20.45, Литванија - Луксембург 20.45

парови 4. кола (10. јун): Србија - Литванија 20.45

Табела: Украјина 4, Луксембург 3, Португалија 2, Србија (-1) 1, Литванија (-1) 0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар