Ипак остаје!

Златна лопта донела Луки Модрићу продужетак уговора са Реалом!

Фудбал 23.05.2019 | 13:36
Ипак остаје!
Лука и Лука у Реалу?! Ако се потврде писања шпанских медија од наредне сезоне у Реал Мадриду ћемо гледати двојицу фудбалера који се зову Лука и са Балкана су.

Лука Модрић ће продужити уговор са Реалом за још годину дана, до лета 2021. године, објавила је данас шпанска "Марка".  

Модрић и Реал су договорили све услове, а потпис се очекује ових дана, наводи лист, традиционално добро упућен у дешавања у једном од највећих клубова на свету.

Према сазнањима "Марке", једна од клаузула у актуелном Модрићевом уговору са Реалом, који је потписао крајем 2016. и који важи до априла 2020. године, јесте да му се у случају да освоји "Златну лопту" уговор аутоматски продужава за још једну сезону.

Након што је Лука Модрић освојио "Златну лопту" ова клаузула је обелодањена, а још један од разлога због којих ће Модрић остати у Реалу јесте да покуша да са саиграчима исправи очајну сезону 2018/19.

"За разлику од прошлог лета, када је након сјајног наступа на Светском првенству желео да пређе у Интер и затим због каснијег почетка припрема лошије ушао у сезону, а у истом стилу наставио и касније, Модрић је сада сасвим фокусиран на Реал. Хрват је жељан 'освете' за лошу сезону и једва чека припреме за нову", тврди шпански лист.

Ако се обистине ове најаве, али и она да ће српски нападач Лука Јовић ускоро потписати за Реал, то ће значити да ћемо у дресу "краљевског клуба" гледати двојац са истим именом који потиче са Балкана.

Пре само неколико дана, ваљда под утиском разочаравајуће сезоне, нашло се и име Луке Модрића на списку фудбалера које би Реал могао да прода током лета, међутим, уместо најављеног транфсера –  обрт. Нови уговор капитену репрезентације Хрватске.

Према сазањима Марке, Краљевски клуб ће искористити клаузулу из Модрићевог уговора која каже да се сарадња са њим продужава у случају освајања Златне лопте, намењене најбољем фудбалеру света. И то за годину дана, па ће Лука уместо до јуна 2020. бели дрес носити до лета 2021.

Мадридски лист наводи да су у Реалу све време били свесни постојања калузуле, али да због серије лоших резултата, честих смена тренера (чак тројица у једној сезони), ране елиминације из Купа краља и Лиге шампиона, није могао да се нађе одговарајући тренутак за озваничење посла. А да ће наредних дана Лука потписати папире и тако кренути путем Тонија Кроса који је продужио уговор до 2023, уз напомену да ће исто током седмице да уради и дефанзивац Наћо Фернандез.

Оправдање за драстично слабије партије Луке Модрића у односу на оне из минуле сезоне, због које је овенчан Златном лоптом, Марка је пронашла у подсећању да после Мундијала у Русији, кад је са Хрватском догурао до финала, малтене није имао слободне дане, као и да га је психички прилично изморила сапуница о интересовању Интера у финишу претходне летње пијаце. Повратак Зинедина Зидана и најава француског стручњака да су му и Модрић и Крос потреби за наредне изазове – а са њима је освојио три везане Лиге шампиона – наговештавају да ће Реал мало шта мењати на средини терена за наредну сезону.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар