Ipak ostaje!

Zlatna lopta donela Luki Modriću produžetak ugovora sa Realom!

Fudbal 23.05.2019 | 13:36
Ipak ostaje!
Luka i Luka u Realu?! Ako se potvrde pisanja španskih medija od naredne sezone u Real Madridu ćemo gledati dvojicu fudbalera koji se zovu Luka i sa Balkana su.

Luka Modrić će produžiti ugovor sa Realom za još godinu dana, do leta 2021. godine, objavila je danas španska "Marka".  

Modrić i Real su dogovorili sve uslove, a potpis se očekuje ovih dana, navodi list, tradicionalno dobro upućen u dešavanja u jednom od najvećih klubova na svetu.

Prema saznanjima "Marke", jedna od klauzula u aktuelnom Modrićevom ugovoru sa Realom, koji je potpisao krajem 2016. i koji važi do aprila 2020. godine, jeste da mu se u slučaju da osvoji "Zlatnu loptu" ugovor automatski produžava za još jednu sezonu.

Nakon što je Luka Modrić osvojio "Zlatnu loptu" ova klauzula je obelodanjena, a još jedan od razloga zbog kojih će Modrić ostati u Realu jeste da pokuša da sa saigračima ispravi očajnu sezonu 2018/19.

"Za razliku od prošlog leta, kada je nakon sjajnog nastupa na Svetskom prvenstvu želeo da pređe u Inter i zatim zbog kasnijeg početka priprema lošije ušao u sezonu, a u istom stilu nastavio i kasnije, Modrić je sada sasvim fokusiran na Real. Hrvat je željan 'osvete' za lošu sezonu i jedva čeka pripreme za novu", tvrdi španski list.

Ako se obistine ove najave, ali i ona da će srpski napadač Luka Jović uskoro potpisati za Real, to će značiti da ćemo u dresu "kraljevskog kluba" gledati dvojac sa istim imenom koji potiče sa Balkana.

Pre samo nekoliko dana, valjda pod utiskom razočaravajuće sezone, našlo se i ime Luke Modrića na spisku fudbalera koje bi Real mogao da proda tokom leta, međutim, umesto najavljenog tranfsera –  obrt. Novi ugovor kapitenu reprezentacije Hrvatske.

Prema sazanjima Marke, Kraljevski klub će iskoristiti klauzulu iz Modrićevog ugovora koja kaže da se saradnja sa njim produžava u slučaju osvajanja Zlatne lopte, namenjene najboljem fudbaleru sveta. I to za godinu dana, pa će Luka umesto do juna 2020. beli dres nositi do leta 2021.

Madridski list navodi da su u Realu sve vreme bili svesni postojanja kaluzule, ali da zbog serije loših rezultata, čestih smena trenera (čak trojica u jednoj sezoni), rane eliminacije iz Kupa kralja i Lige šampiona, nije mogao da se nađe odgovarajući trenutak za ozvaničenje posla. A da će narednih dana Luka potpisati papire i tako krenuti putem Tonija Krosa koji je produžio ugovor do 2023, uz napomenu da će isto tokom sedmice da uradi i defanzivac Naćo Fernandez.

Opravdanje za drastično slabije partije Luke Modrića u odnosu na one iz minule sezone, zbog koje je ovenčan Zlatnom loptom, Marka je pronašla u podsećanju da posle Mundijala u Rusiji, kad je sa Hrvatskom dogurao do finala, maltene nije imao slobodne dane, kao i da ga je psihički prilično izmorila sapunica o interesovanju Intera u finišu prethodne letnje pijace. Povratak Zinedina Zidana i najava francuskog stručnjaka da su mu i Modrić i Kros potrebi za naredne izazove – a sa njima je osvojio tri vezane Lige šampiona – nagoveštavaju da će Real malo šta menjati na sredini terena za narednu sezonu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar