Хајнс је моја лева рука, десна рука, мој стомак, срце!

"Не могу да изразим захвалност том човеку", рекао после финала, тренер Московљана, Димитрис Итудис.  Итудис: Сузе? И ја сам човек! Тренер ЦСКА емотивно је пропратио освајање Евролиге, други пут откако је на клупи руског гиганта.

Кошарка 20.05.2019 | 10:50
Хајнс је моја лева рука, десна рука, мој стомак, срце!
Много оспоравани Димитрис Итудис (48) успео је да на петом Фајнал фору као тренер ЦСКА, други пут постане шампион Европе!

Испоставило се да је главни део посла обављен у полуфиналу, када је Реал из практично добијене утакмице "отеран" у борбу за треће место. Ефес је у борби за титулу био солидан и жилав противник, али ипак је ЦСКА био тим који је све време контролисао резултат.

"Велике честитке мом тиму, играчима, председнику Ватутину, спонзорима... Није лако водити ЦСКА, али је истовремено велико задовољство. Знамо шта су наше обавезе, шта ЦСКА значи за Москву и Русију. Много смо поносни и драго нам је зато што је вечерас срећно много милиона руских, грчких, српских и свих оних навијача који познају и прате кошарку", рекао је Итудис за "Спорт клуб", уживо са паркета дворане "Фернандо Буеса" у Виторији, где је у недељу спуштена завеса на сезону Евролиге 2018/19.

Шта је "преломило" утакмицу?

"Моји играчи! Јер, лако је рећи неке ствари... Ефес нас је у другој четвртини надиграо и у скоку и физички, а онда смо пред трећу четвртину мало причали шта треба да радимо. Али, једно је рећи, а друго урадити. Поново смо стекли предност и мислим да смо без проблема привели утакмицу крају", одговорио је тренер "армејаца".

Он је одао велико поштовање екипи Ефеса, нагласивши да су били изванредно вођени и имали "изванредну хемију", уз подсећање да су до финала стигли након последњег места у Евролиги прошле сезоне и довођења чак девет нових играча.

Итудис се непосредно после меча на тренутак и расплакао, у загрљају са председником ЦСКА Андрејом Ватутином.

"И ја сам човек. Емоције су дошле, али током утакмице сам био много концентрисан и покушавао сам да помогнем мојим играчима... Поред ових професионалних захвалница, морам да се захвалим мојој супрузи и ћерки. Велико извињење њима, што због захтевног посла има много сати које нисмо могли да проведемо заједно".

Грчки стратег, некада помоћник Жељка Обрадовића у Панатинаикосу, на путу до пет тријумфа у Евролиги, посебно се осврнуо на значај дугогодишњег центра ЦСКА Кајла Хајнса.

"Он је жива легенда и момак кога не само да поштујем, него не могу да изразим колико сам му захвалан. Начин на који води ову екипу, држи свлачионицу на окупу... Он је моја лева рука, десна рука, мој стомак, моје срце. Мислим да је спреман да постане тренер! Али, сви момци су урадили изванредан посао и уложили огроман напор да ово урадимо", рекао је Итудис за Евролигин ТВ канал.



Увек имате те играче. Можда нису најбољи у тиму, али се њихова вредност за екипу не мери бројкама. То је Кајл Хајнс за ЦСКА из Москве и зато је о њему причао Димитрис Итудис после још једног освајања Евролиге.

Није штедео речи хвале... Очиглендо је Хајнс имао шта да каже саиграчима на полувремену када је Ефес после великог минуса пришао на само два поена заостатка.

"Разлог што имам овог човека са своје леве стране (Кајл Хајнс) је тај што је он жива легенда. То је човек коме се ја не само дивим, него не могу да изразим своју захвалност. Начин на који он третира целу ову групу, уједињену у свлачионици, када они проводе много сати заједно, овај човек је моја лева рука, моја десна рука, мој стомак, моје срце. Он је живи пример. Спреман је да постане тренер. Рекао је: "Момци, готови смо. Морамо да изађемо на терен и завршимо посао. То је лако рећи, много теже урадити, а сви моји момци су то урадили", рекао је Итудис.

Част Мицићевом Ефесу, али ЦСКА је најбољи тим у Европи!

Кајл Хајнс је такође истакао своје емоције и рекао да је припрема за ово освајање почела још прошлог лета.

"Наставили смо да верујемо. Ми смо породица, од тренера до менаџмента клуба. Изгубили смо прошли Фајнал фор, али смо се скупили и наставили да верујемо. Имали смо састанке током лета, и рекли смо да ћемо наставити да се боримо. Резултат је дошао данас", рекао је Хајнс.

Очигледно је он Итудисов човек од поверења.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар