Hajns je moja leva ruka, desna ruka, moj stomak, srce!

"Ne mogu da izrazim zahvalnost tom čoveku", rekao posle finala, trener Moskovljana, Dimitris Itudis.  Itudis: Suze? I ja sam čovek! Trener CSKA emotivno je propratio osvajanje Evrolige, drugi put otkako je na klupi ruskog giganta.

Košarka 20.05.2019 | 10:50
Hajns je moja leva ruka, desna ruka, moj stomak, srce!
Mnogo osporavani Dimitris Itudis (48) uspeo je da na petom Fajnal foru kao trener CSKA, drugi put postane šampion Evrope!

Ispostavilo se da je glavni deo posla obavljen u polufinalu, kada je Real iz praktično dobijene utakmice "oteran" u borbu za treće mesto. Efes je u borbi za titulu bio solidan i žilav protivnik, ali ipak je CSKA bio tim koji je sve vreme kontrolisao rezultat.

"Velike čestitke mom timu, igračima, predsedniku Vatutinu, sponzorima... Nije lako voditi CSKA, ali je istovremeno veliko zadovoljstvo. Znamo šta su naše obaveze, šta CSKA znači za Moskvu i Rusiju. Mnogo smo ponosni i drago nam je zato što je večeras srećno mnogo miliona ruskih, grčkih, srpskih i svih onih navijača koji poznaju i prate košarku", rekao je Itudis za "Sport klub", uživo sa parketa dvorane "Fernando Buesa" u Vitoriji, gde je u nedelju spuštena zavesa na sezonu Evrolige 2018/19.

Šta je "prelomilo" utakmicu?

"Moji igrači! Jer, lako je reći neke stvari... Efes nas je u drugoj četvrtini nadigrao i u skoku i fizički, a onda smo pred treću četvrtinu malo pričali šta treba da radimo. Ali, jedno je reći, a drugo uraditi. Ponovo smo stekli prednost i mislim da smo bez problema priveli utakmicu kraju", odgovorio je trener "armejaca".

On je odao veliko poštovanje ekipi Efesa, naglasivši da su bili izvanredno vođeni i imali "izvanrednu hemiju", uz podsećanje da su do finala stigli nakon poslednjeg mesta u Evroligi prošle sezone i dovođenja čak devet novih igrača.

Itudis se neposredno posle meča na trenutak i rasplakao, u zagrljaju sa predsednikom CSKA Andrejom Vatutinom.

"I ja sam čovek. Emocije su došle, ali tokom utakmice sam bio mnogo koncentrisan i pokušavao sam da pomognem mojim igračima... Pored ovih profesionalnih zahvalnica, moram da se zahvalim mojoj supruzi i ćerki. Veliko izvinjenje njima, što zbog zahtevnog posla ima mnogo sati koje nismo mogli da provedemo zajedno".

Grčki strateg, nekada pomoćnik Željka Obradovića u Panatinaikosu, na putu do pet trijumfa u Evroligi, posebno se osvrnuo na značaj dugogodišnjeg centra CSKA Kajla Hajnsa.

"On je živa legenda i momak koga ne samo da poštujem, nego ne mogu da izrazim koliko sam mu zahvalan. Način na koji vodi ovu ekipu, drži svlačionicu na okupu... On je moja leva ruka, desna ruka, moj stomak, moje srce. Mislim da je spreman da postane trener! Ali, svi momci su uradili izvanredan posao i uložili ogroman napor da ovo uradimo", rekao je Itudis za Evroligin TV kanal.



Uvek imate te igrače. Možda nisu najbolji u timu, ali se njihova vrednost za ekipu ne meri brojkama. To je Kajl Hajns za CSKA iz Moskve i zato je o njemu pričao Dimitris Itudis posle još jednog osvajanja Evrolige.

Nije štedeo reči hvale... Očiglendo je Hajns imao šta da kaže saigračima na poluvremenu kada je Efes posle velikog minusa prišao na samo dva poena zaostatka.

"Razlog što imam ovog čoveka sa svoje leve strane (Kajl Hajns) je taj što je on živa legenda. To je čovek kome se ja ne samo divim, nego ne mogu da izrazim svoju zahvalnost. Način na koji on tretira celu ovu grupu, ujedinjenu u svlačionici, kada oni provode mnogo sati zajedno, ovaj čovek je moja leva ruka, moja desna ruka, moj stomak, moje srce. On je živi primer. Spreman je da postane trener. Rekao je: "Momci, gotovi smo. Moramo da izađemo na teren i završimo posao. To je lako reći, mnogo teže uraditi, a svi moji momci su to uradili", rekao je Itudis.

Čast Micićevom Efesu, ali CSKA je najbolji tim u Evropi!

Kajl Hajns je takođe istakao svoje emocije i rekao da je priprema za ovo osvajanje počela još prošlog leta.

"Nastavili smo da verujemo. Mi smo porodica, od trenera do menadžmenta kluba. Izgubili smo prošli Fajnal for, ali smo se skupili i nastavili da verujemo. Imali smo sastanke tokom leta, i rekli smo da ćemo nastaviti da se borimo. Rezultat je došao danas", rekao je Hajns.

Očigledno je on Itudisov čovek od poverenja.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar