ЧЕШ: Славија скинула Плзењ са трона!

Више него заслужено: Славији 19. звездица! Популарни чешки тим освојио нову шампионску титулу.

Фудбал 20.05.2019 | 09:15
ЧЕШ: Славија скинула Плзењ са трона!
Коло пре краја решено је и првенство Чешке. Нови шампион постала је Славија и то 19. пут у историји након што је ремизирала без голова на гостовању у Острави. Без обзира што нису тријумфовали, фудбалери из Прага су се поптуно заслужено окитили новом шампионском титулом.

Они играчки имају најбољи тим у земљи што су показали и пласманом у четвртфинале Лиге Европе овог пролећа (зауставио их Челси), као и најбољег тренера Индрижиха Трпишовског којег сматрају чешким Јиргеном Клопом.

Његов тим је током целе сезоне доминирао, постигао доста голова, а оно што упућени у прилике у тамошњем фудбалу посебно потенцирају су мотив и жеља са којом су играчи популарног прашког клуба играли целе ове сезоне.

Славија је овом титулом стекла право да наступа у квалификацијама за Лигу шампиона, а тамо ће јој друштво правити и другопалсирана Викторија Плзењ. Трећепласирана Спарта из Прага мораће да се задовољи местом у Лиги Европе на крају.

Такође, тријумфом у лиги Славијина жетва трофеја ове сезоне још није завршена. Они ће имати прилику за дуплу круну у среду против Бањика у финалу Купа Чешке.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар