ČEŠ: Slavija skinula Plzenj sa trona!

Više nego zasluženo: Slaviji 19. zvezdica! Popularni češki tim osvojio novu šampionsku titulu.

Fudbal 20.05.2019 | 09:15
ČEŠ: Slavija skinula Plzenj sa trona!
Kolo pre kraja rešeno je i prvenstvo Češke. Novi šampion postala je Slavija i to 19. put u istoriji nakon što je remizirala bez golova na gostovanju u Ostravi. Bez obzira što nisu trijumfovali, fudbaleri iz Praga su se poptuno zasluženo okitili novom šampionskom titulom.

Oni igrački imaju najbolji tim u zemlji što su pokazali i plasmanom u četvrtfinale Lige Evrope ovog proleća (zaustavio ih Čelsi), kao i najboljeg trenera Indrižiha Trpišovskog kojeg smatraju češkim Jirgenom Klopom.

Njegov tim je tokom cele sezone dominirao, postigao dosta golova, a ono što upućeni u prilike u tamošnjem fudbalu posebno potenciraju su motiv i želja sa kojom su igrači popularnog praškog kluba igrali cele ove sezone.

Slavija je ovom titulom stekla pravo da nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a tamo će joj društvo praviti i drugopalsirana Viktorija Plzenj. Trećeplasirana Sparta iz Praga moraće da se zadovolji mestom u Ligi Evrope na kraju.

Takođe, trijumfom u ligi Slavijina žetva trofeja ove sezone još nije završena. Oni će imati priliku za duplu krunu u sredu protiv Banjika u finalu Kupa Češke.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar