Видео: Ни Србија, ни Хрватска, већ Шпанија?!

Марио Накић бира Шпанију? Иначе, ради се о сину Ива Накића и МВП турнира Евролиге за младе играче у Виторији.

Кошарка 20.05.2019 | 10:12
Видео: Ни Србија, ни Хрватска, већ Шпанија?!
Марио Накић би могао да буде будући репрезентативац Шпаније. Како чујемо, МВП Евролигиног турнира за јуниоре је најближи одлуци да не игра за репрезентацију Хрватске, нити Србије (као момак рођен у Београду), већ да то буде управо Шпанија.

Он наступа за Реал Мадрид од сезоне 2015/2016 у млађим категоријама. Ради се о сину Ива Накића, чувеног бившег хрватског кошаркаша. Марио наступа на позицијама два и три, а у финалу АНГТ турнира Евролиге дао је чак 33 поена уз индекс корисности 41 што само говори о каквом се потенцијалу ради. Иначе, Реал је у финалу надиграо Мегу. Накић је заиста бриљирао.

Уједно је уписао и највећи индекс корисности у историји финала овог такмичења, пошто је прескочио досадашњег рекордера Гогу Битадзеа који је пре две сезоне у дресу Меге имао индекс 38. Накић је такође постигао и највише поена на финалној утакмици још од Милана Мачвана и његових 28 поена за ФМП давне 2007. године.

У мају је дебитовао и за први тим Реала чиме је испунио сан, а то се догодило у утакмици против Гран Канарије.

Играч који је некада био у млађим категоријама Земуна и Партизана сада бриљира у дресу Реала, а не треба да нас изненади ако га на крају будемо гледали у дресу репрезентације Шпаније.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар