Video: Ni Srbija, ni Hrvatska, već Španija?!

Mario Nakić bira Španiju? Inače, radi se o sinu Iva Nakića i MVP turnira Evrolige za mlade igrače u Vitoriji.

Košarka 20.05.2019 | 10:12
Video: Ni Srbija, ni Hrvatska, već Španija?!
Mario Nakić bi mogao da bude budući reprezentativac Španije. Kako čujemo, MVP Evroliginog turnira za juniore je najbliži odluci da ne igra za reprezentaciju Hrvatske, niti Srbije (kao momak rođen u Beogradu), već da to bude upravo Španija.

On nastupa za Real Madrid od sezone 2015/2016 u mlađim kategorijama. Radi se o sinu Iva Nakića, čuvenog bivšeg hrvatskog košarkaša. Mario nastupa na pozicijama dva i tri, a u finalu ANGT turnira Evrolige dao je čak 33 poena uz indeks korisnosti 41 što samo govori o kakvom se potencijalu radi. Inače, Real je u finalu nadigrao Megu. Nakić je zaista briljirao.

Ujedno je upisao i najveći indeks korisnosti u istoriji finala ovog takmičenja, pošto je preskočio dosadašnjeg rekordera Gogu Bitadzea koji je pre dve sezone u dresu Mege imao indeks 38. Nakić je takođe postigao i najviše poena na finalnoj utakmici još od Milana Mačvana i njegovih 28 poena za FMP davne 2007. godine.

U maju je debitovao i za prvi tim Reala čime je ispunio san, a to se dogodilo u utakmici protiv Gran Kanarije.

Igrač koji je nekada bio u mlađim kategorijama Zemuna i Partizana sada briljira u dresu Reala, a ne treba da nas iznenadi ako ga na kraju budemo gledali u dresu reprezentacije Španije.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar