Пун ''Рајко'' чека шампионе!

Милијаш пред последњи плес: Марину остављам “десетку“, сад не може да иде и да хоће.  "Звезда је моја љубав за сва времена. Као клинац маштао сам да заиграм на овом стадиону. Постигао сам више од тога. Питају ме ових дана да ли постоји жеља да будем и тренер овде, пошто планирам да се бавим тим послом у будућности. . . Постоји жеља, али полако. Још данас сам играч". . .

Фудбал 19.05.2019 | 12:22
Пун ''Рајко'' чека шампионе!
Какав дан за српски клупски фудбал. У пензију одлазе три велика капитена. Тројица великана домаће Суперлиге: Саша Илић, Владимир Торбица и Ненад Милијаш. Стицајем околности најлепши опроштај требало би да има капитен Црвене звезде. Чета Владана Милојевића слави вечерас одбрану шампионске круне, очекује се пун стадион, а навијачи ће имати и посебан разлог за задовољство после одлуке трофејног стручњака да и наредне сезоне предводи тим са стадиона Рајко Митић. Када се све то сабере спектакл на Маракани - загарантован. 

Наравно, добар део представе отпашће на заслужене почасти дуговечном капитену, фудбалеру Црвене звезде са највише утакмица у ногама од распада СФРЈ - преко 250. Пред Ненадом Милијашем су посебни тренуци, поготово онај када последњи пут буде подигао пехар намењен шампопну Србије, пети у својој каријери са вољеним клубом, по чему му нема равног у претходне три деценије.

Говорећи за Спортски журнал у дану опроштаја од играчке каријере Милијаш је казао:

"Звезда је моја љубав за сва времена. Као клинац маштао сам да заиграм на Маракани. Постигао сам много више од тога. Питају ме ових дана да ли постоји жеља да будем и тренер овде, пошто планирам да се бавим тим послом у будућности... Постоји жеља, али полако. Још данас сам играч", кроз осмех ће некадашњи репрезентативац наше земље.

Данас и Гробари у легенду испраћају свог великана Саша Илића. Није било никаквог договора са Салетом?

"Не, нисмо се ништа договарали, нити планирали. Драго ми је што ће Сале последњу утакмицу играти на свом стадиону, пред публиком. Он је дао српском фудбалу као ретко ко. Јединствен је. Кад сам дебитовао за Земун он је био ту. Били смо цимери у репрезентацији"...   

Звездаши поштују Илића, партизановци вас...

"То је понашање које се усађује од малих ногу. Волим Звезду - поштујем Партизан. Код Салета је обрнуто. Никад лоше речи за њих, а на терену дајем све да их победим". 

Милијашевим одласком "десетка" остаје слободна. Капитен нема дилему ко је заслужује:

"Марин, наравно! Сад ако је и размишљао да оде - не може! Има још много посла да обави у Звезди са десетоком на леђима". 

Занимљиво да Ненад Милијаш није од оних који пате за великом ревијалном утакмицом која би представљала опроштај од играчких дана...

"Нема лепшег начина него да то буде такмичарски меч, уз подизање пехара. Савршен сценарио. Нема потребе за ревијалном утакмицом. Што се тиче гостију на данашњем мечу, бивших саиграча, нека дође ко год је слободан. Сви су они навијачи Звезде, треба да дођу. Нема везе да ли сам ја ту или нисам", поручио је прекаљени везиста док се полако припрема да последњи пут одапне понеко ђуле ка голу ривала.  

Делије данас такође организују посебну фешту, пошто у склопу прославе титуле славе и свој 30. рођендан. Последње информације са нашег највећег стадиона кажу да је са благајни подигнуто више од 30.000 улазница. А цео дан је пред нама. Дакле, процене су да ће на трибинама нашег највећег стадиона вечерас бити барем 40.000 душа. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар