Pun ''Rajko'' čeka šampione!

Milijaš pred poslednji ples: Marinu ostavljam “desetku“, sad ne može da ide i da hoće.  "Zvezda je moja ljubav za sva vremena. Kao klinac maštao sam da zaigram na ovom stadionu. Postigao sam više od toga. Pitaju me ovih dana da li postoji želja da budem i trener ovde, pošto planiram da se bavim tim poslom u budućnosti. . . Postoji želja, ali polako. Još danas sam igrač". . .

Fudbal 19.05.2019 | 12:22
Pun ''Rajko'' čeka šampione!
Kakav dan za srpski klupski fudbal. U penziju odlaze tri velika kapitena. Trojica velikana domaće Superlige: Saša Ilić, Vladimir Torbica i Nenad Milijaš. Sticajem okolnosti najlepši oproštaj trebalo bi da ima kapiten Crvene zvezde. Četa Vladana Milojevića slavi večeras odbranu šampionske krune, očekuje se pun stadion, a navijači će imati i poseban razlog za zadovoljstvo posle odluke trofejnog stručnjaka da i naredne sezone predvodi tim sa stadiona Rajko Mitić. Kada se sve to sabere spektakl na Marakani - zagarantovan. 

Naravno, dobar deo predstave otpašće na zaslužene počasti dugovečnom kapitenu, fudbaleru Crvene zvezde sa najviše utakmica u nogama od raspada SFRJ - preko 250. Pred Nenadom Milijašem su posebni trenuci, pogotovo onaj kada poslednji put bude podigao pehar namenjen šampopnu Srbije, peti u svojoj karijeri sa voljenim klubom, po čemu mu nema ravnog u prethodne tri decenije.

Govoreći za Sportski žurnal u danu oproštaja od igračke karijere Milijaš je kazao:

"Zvezda je moja ljubav za sva vremena. Kao klinac maštao sam da zaigram na Marakani. Postigao sam mnogo više od toga. Pitaju me ovih dana da li postoji želja da budem i trener ovde, pošto planiram da se bavim tim poslom u budućnosti... Postoji želja, ali polako. Još danas sam igrač", kroz osmeh će nekadašnji reprezentativac naše zemlje.

Danas i Grobari u legendu ispraćaju svog velikana Saša Ilića. Nije bilo nikakvog dogovora sa Saletom?

"Ne, nismo se ništa dogovarali, niti planirali. Drago mi je što će Sale poslednju utakmicu igrati na svom stadionu, pred publikom. On je dao srpskom fudbalu kao retko ko. Jedinstven je. Kad sam debitovao za Zemun on je bio tu. Bili smo cimeri u reprezentaciji"...   

Zvezdaši poštuju Ilića, partizanovci vas...

"To je ponašanje koje se usađuje od malih nogu. Volim Zvezdu - poštujem Partizan. Kod Saleta je obrnuto. Nikad loše reči za njih, a na terenu dajem sve da ih pobedim". 

Milijaševim odlaskom "desetka" ostaje slobodna. Kapiten nema dilemu ko je zaslužuje:

"Marin, naravno! Sad ako je i razmišljao da ode - ne može! Ima još mnogo posla da obavi u Zvezdi sa desetokom na leđima". 

Zanimljivo da Nenad Milijaš nije od onih koji pate za velikom revijalnom utakmicom koja bi predstavljala oproštaj od igračkih dana...

"Nema lepšeg načina nego da to bude takmičarski meč, uz podizanje pehara. Savršen scenario. Nema potrebe za revijalnom utakmicom. Što se tiče gostiju na današnjem meču, bivših saigrača, neka dođe ko god je slobodan. Svi su oni navijači Zvezde, treba da dođu. Nema veze da li sam ja tu ili nisam", poručio je prekaljeni vezista dok se polako priprema da poslednji put odapne poneko đule ka golu rivala.  

Delije danas takođe organizuju posebnu feštu, pošto u sklopu proslave titule slave i svoj 30. rođendan. Poslednje informacije sa našeg najvećeg stadiona kažu da je sa blagajni podignuto više od 30.000 ulaznica. A ceo dan je pred nama. Dakle, procene su da će na tribinama našeg najvećeg stadiona večeras biti barem 40.000 duša. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar