Пријава против Срећка Трифковића

Против Срећка Трифковића са Пала надлежном тужилаштву достављена је допуна извјештаја о откривању извршиоца кривичних дјела тешко убиство на штету Дамира Остојића из Бањалуке, тешко убиство у вези са кривичним дјелом покушај убиства на штету Сандре Јошић из Бањалуке, као и кривичног дјела тешка крађа на штету Д. А. из Њамачке.

Република Српска 10.05.2019 | 10:50
Пријава против Срећка Трифковића
Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић рекла је Срни да је Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а доставила данас Републичком јавном тужилаштву Републике Српске Допуну извјештаја против С.Т.

"Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, настављају рад на расвјетљавању свих околности убиства Дамира Остојића које је почињено 5. септембра прошле године у Бањалуци", истакла је Миљановићева.

Према незваничним сазанањима Срне, постоје основи сумње да је 26. на 27. јул 2018. године у улици Азизе Шаћирбеговић у Сарајеву, Срећко Трифковић, заједно са Стефаном Самарџијом и Милошем Обрадовим, уз помоћ подесног алата, украо возило "шкода октавија", караван, црне боје, власништво Д.А. из Минхена, након чега су возило скривали на непознатој локацији у Сарајеву.

Стефан Самарџија и Милош Обрадов су 31. јула 2018. године исто возило превезли на подручје Бањалуке, гдје су га држали на скривеном мјесту, све до дана 5. септембра 2018. када су Срећко Трифковић, Стефан Самарџија и Милош Обрадов, по претходном плану и договору са још најмање једним, за сада непознатим, извршиоцем наведено возило користили за непосредно праћење оштећених Дамира Остојић и Сандре Јошић.

Према незваничним сазанањима Срне, на унапријед припремљеној локацији, на раскрсници улица Козарска и Душка Трифуновића, за сада непознато лице чекало је наилазак оштећених и по њиховом доласку у 23.48 часова испалио у оштећене из непосредне близине, из аутоматске пушке калибра 7,62 милиметра, у три кратка рафала 16 пројектила од којих су пет погодили у тијело и главу Дамира Остојића, наносећи му повреде од којих је преминуо на лицу мјеста, док су шест пројектила погодили његову супругу Сандру Јошић у предјелу тијела и главе наносећи јој тешке тјелесне повреде опасне по живот. 

(Срна)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Граданин

10.05.2019 09:15

Ниста ви не знате!!! Прицате прице, никаквих доказа назалост немате. Назалост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

10.05.2019 09:24

Само дозивотна,у једној дрзави је било након трецег хапсења и врацања у притвор,следи смртна казна,то увести па да видис,ко бубице би били они...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аха

10.05.2019 12:09

А запад, а демократија.?

Name

Паљанин

10.05.2019 13:13

Срамота је за Пале које су некад биле оаза мира, зеленила, викендица, љепоте људске на ста су се данас изродила, легло аутомафије, рекетаса, убица, криминалаца, ликвидација, бомбаски напада, Трифковица има на извоз на залост, да је дрзава како треба на робији би били сви дозивотној , данас је опстина Пале мјесто опасног зивљења, срамота и брука на ста смо спали. Кад казес неком да си с Пала одма сви помисле ево криминалац. Сваста је досло на залост и данасња слика Пала је од стране они који су досли из Сарајева и направили Сицилију од Пала, цаст изузетцима и финим људима.

Name

Пилиграф

10.05.2019 10:54

Испитати

ОДГОВОРИТЕ
Name

масала

10.05.2019 11:51

Сад натоварите Срецку и убиство Југовића мада је тад био мали..МУП РС може свашта ,као на реклами машта може свашта..Фујјјјјј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

10.05.2019 20:36

ЈБГ, кад неће да прича, имаће 40 година да размишља.