Парламент Српске: Увреде, оптужбе...

Вријеђања и међусобна препуцавања посланика опозиције и владајуће коалиције обиљежила су засједање парламента Српске у протекла два дана, а тастери на конзолама били су усијани од јављања због повреде пословника, кривих навода и реплика.

Република Српска 18.04.2019 | 08:06
Парламент Српске: Увреде, оптужбе...
Као и на претходним сједницама највишег законодавног органа Српске, и у протекла два дана није недостајало личних увреда, прича о криминалу, непотизму и разним другим темама, које и јесу и нису биле теме дневног реда.

Парламентарци владајуће коалиције највише примједби су имали на посланика ПДП Драшка Станивуковића, којег су оптужили да намјерно “минира” рад скупштине и прави представу за јавност. Дужни им нису остали посланици опозиције који су владајуће одмах оптужили да штите криминал и раде против интереса грађана.

Посланик СНСД Душица Шолаја се у једном моменту обратила студентима, који су јуче дошли у парламент Српске како би пратили његов рад, те казала како имају јединствену прилику да слушају економско-пропагандни програм Драшка Станивуковића.

– Колега Станивуковић за пола године није научио шта је то пословник, како се поштује и чему служи. Ми покушавамо да му помогнемо, али не иде. Све ово што сте данас чули овдје од њега јесте примјер како не треба у животу да радите – казала је Шолаја.

Додала је да посланици не смиију бити таоци Станивуковића. Критикама се придружио и шеф Клуба посланик Уједињене Српске Костадин Васић који је оптужио Станивуковића да прича о свему, осим о теми која је на дневном реду.

– Када пропали студент држи предавање десет минута правим студентима, овако то изгледа. Мало му је времена десет минута, па предлажем да Станивуковић оснује своју телевизију – ДСАТ, односно Драшко Станивуковић ТВ, па брате нека тамо пушта шта хоће – рекао је изнервирани Васић.

На ово је реаговао Станивуковић који је казао како га је народ бирао управо да би причао о темама које су битне за свакодневни живот грађана, те да га нико не може спријечити да прича.

– Називате ме пропалим студентом, што је увреда. Нека сам пропао, али је битно да ми је срце чисто. Тачно је да немам факултет, а да Костадин Васић има два, али она из Широког Бријега. Ја не желим да завршавам факултет на тај начин – одговорио је Станивуковић. 

У његову одбрану стали су посланици ПДП и СДС Љубиша Крунић, Миладин Станић и Небојша Вукановић, који су оптужили владајуће да не дозвољавају Станивуковићу да износи истину.

Сједница је у једном моменту била на рубу инцидента када се Станић изнервирано обратио предсједнику парламента и казао да “затвори уста лажовима из СНСД”.

– Затворите уста тим лажовима, ако већ краду и то не можемо спријечити, онда их бар спријечите да лажу – казао је он.

Шеф Клуба посланика СНСД Игор Жунић покушао је да смири ситуацију, наводећи да је вријеме да се престане са међусобним нападима и почне поштовати пословник. Жунић је навео да подржава да се у скупштини разговара о свим темама, али да постоји вријеме када се о којој теми треба расправљати.

Братић смиривао посланике

Узаврелу атмосферу у парламенту јуче је у једном моменту покушао да смири потпредсједник НСРС Сенад Братић, који је замолио посланике да се врате на тему дневног реда.

– Удаљили смо се од теме и ако овако наставимо нећемо моћи радити до 1. Маја. Молим вас да покажемо јавности озбиљност коју од нас очекују – завапио је Братић.

 (Српскаинфо)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

сељачина

18.04.2019 06:18

васићу ти као несто знас,примитивац,цули смо о теби од твог кошилука ко си ста си.срамота је нас који имамо дрзавне факултете,кад сједимо и слусамо неког ко само сједи,критикује друге који раде за наарод а не за свој џеп и криминалну власт.али предсједник снсд је у скупстинску вецину покупио сав ШЉАМ РЕП.СРПСКЕ. СРАМОТИТЕ НАС АЛИ ПРОЋИЋЕ И ВАШЕ. ЖИВЈЕЛА РЕП.СРПСКА И НАШ ПОСТЕНИ НАРОД,ЖИВИО ДРАШКО С.,ЈЕЛЕНА Т. И НЕБОЈША В.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Вукана

18.04.2019 07:23

Подршка Вукану, Станивуковићу и осталим из опозиције, а доле пљачкаши Додикови, непријатељи, окупатори, манипуланти... Треба Вукану да помогнемо да исплаћа судске казне.

Name

јој посланика

18.04.2019 06:19

Критикама се обратио и посланик Костадин Васић. То што више полицајаца у народној скупштини и бивших и садашњих. Може са министром Чвоком који је претукао свог комшију. И Костадин Васић је претукао свог рођака и поломио му вилицу. Зато што се несретни човјек жалио на буку из Костадиновог кафића у Зворнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

18.04.2019 06:20

Опозицијо РС тај криминалаца парламент треба затворити под хитно, јер је у служби најгорег криминала у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ива

18.04.2019 06:21

ОВА ШОЛАЈА ПРАВА ГЛУМИЦА,НЕ МИСЛИМ НА ЉЕПОТИЦУ НЕГО НА НАКАЗУ ЉУДСКУ.ГЛУМИ ПАМЕТ АЛИ СТА ЦЕ ЈАДНИЦА МОРА ПРАВИТИ БУДАЛУ ОД СЕБЕ ЗАРАД ВЕЛИКИХ ПЛАТА ДА СЕ ОДУЗИ НАКАЗАМА КОЈИ ДУ ЈЕ ДОВЕЛИ ТУ,СВЕ САМИ ПРИМИТИВЦИ УМИШЉЕНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јес јес..

18.04.2019 07:28

Празнина од ње бије. Бије и избија из сваке ријечи њезине, покрета и погледа испразнога.

Name

СВЕМОГУЋИ

18.04.2019 06:22

ДРАШКО,ЉУДИНО ЖИВИО ТИ НАМА. ВОЛЕ ТЕ СВА ТРИ НАРОДА И НИЈЕДАН ЛИК ИЗ СКУПШТИНЕ НЕЋЕ ПОСТИЋИ ТО ШТО СИ ТИ ЗАТО ТЕ КРИТИКУЈУ. МОГУ ТЕ ПОЉУБИТИ У Г.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрчевци

18.04.2019 06:41

Ја сам бирао своје посланике по принципу пелцованих паприка;неком мање а неком више негативних можданих вијуга.Зато моји посланици имају исто мишљење као ја.То су моји мали зелени.Нарочито Гђа Шолаја и Гдин Жуна.Поздрав Бурле вон Бакинци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАКАРИЈЕВИЧ

18.04.2019 06:44

Ако ко памти нешто паметно и корисñо за грађане РС , а да су понудили посланици : Васић,Шолàја и Мазалица молим да хитно објави на било ком медију. Хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

18.04.2019 07:54

Немогуца мисија.

Name

задруга

18.04.2019 06:50

то смо бирали и тако нам је... треба ово све растјерат јер они ницему не слузе

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

18.04.2019 06:52

Ето српске слоге и јединства кад вас Братић Сенад смирива...и зато зали бозе зртава..НИКАД ВИСЕ ЗА СРПСТВО ЛИЦНО НЕЦУ ДЛАКУ ЈЕДНУ ДАТИ...СРАМ ВАС БИЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

брецало

18.04.2019 06:55

Једино у том парламенту и врједи драско станивуковиц остали су зна се лопови Јуцер се министар сумарства или цега вец толико збунијо да није знао да одговори драску а прима плату вецу од бораца који су стварали српску има вецу кравату од социјално угрозених градхана српске а тек подоцњаци колики су му као у лукаца плата е те постоју у скупстини а драска нападате сеам вас било деаско цестит момак великиг ❤хеабијије од вас свију стиди те се срам вас било

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станивуковицу царе

18.04.2019 06:56

Само удри по тим профи марионетама да им повадис маст и нерве ионако су плацени народним парама а мисле тудјом главом

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

18.04.2019 07:39

свадјају се ко пси око лесине ова дрзава је свакако ко цркотина

ОДГОВОРИТЕ
Name

правда

18.04.2019 07:40

цаст само станивуку и вукановицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Зворницанин

18.04.2019 08:19

Костадине боље ти је да цутис.Ти и брат сте највеца издајницка говна.Због вас двојице Зворник је бесповратно пао у саке Додика и Дебелог.Костсдине несретни.....гдје си ти факултет заврсио?!.....Ко те у Зворнику слсо на курс описмењавања? Ниси знао саставити простопросирену реценоцу без псовки.Требсло ти је 6 мјесеци курса да се науцис понасат и прицати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арена

18.04.2019 08:32

Треба их на сваком кораку подсјецати ко су и ста су.Ниста од основних људских вриједности немају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Зворницанин

18.04.2019 08:43

Костадине боље ти је да цутис.Ти и брат сте највеца издајницка говна.Због вас двојице Зворник је бесповратно пао у саке Додика и Дебелог.Костсдине несретни.....гдје си ти факултет заврсио?!.....Ко те у Зворнику слсо на курс описмењавања? Ниси знао саставити простопросирену реценоцу без псовки.Требсло ти је 6 мјесеци курса да се науцис понасат и прицати.Ти, Саво, Сурбо, Реља и слицни сјебали сте опозицију у Зворнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.04.2019 09:09

Ево колико у РС има министара и колико њих привредјује за обичан народ? Јел икад донесена иједна одлука или закон од које би народ профитирао или побољшао живот ? Сви закони који се доносе или одлуке су само да би се зацементирало отето, украдено и да би власт себе уградила кроз различите пројекте.Нигдје нема обичног градјанина! Докле плаћат оне који су постављени за лизање супака владарима живота и смрти ? Ово је пропаст ! Доносе се одлуке о резервном саставу полиције који ће да “брани уставни поредак “ а у ствари да брани да нико ништа не смије подузети против владара живота и смрти? Ко жели живјети у таком окружењу и простору? Људи само коментаришу и очекују да ће неко на основу коментара замислит ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС ( распад система)

18.04.2019 09:15

Све је пропало ! Само нико не смије да јавно каже . Ништа висе не функционисе . Економија не постоји. Мафија разваљује све сегменте нормалног друштва.Влада атмосфера “Јами или укради док можеш и колико можеш “ Ткз политичке партије су у суштини мафијашка удружења које имају тоталну власт па чак и да могу без икаквог проблема убијат а да не одговарају . Одавде треба сто прије разгулит .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

18.04.2019 09:52

Није ми бас логицно то сто дајгузи из СНСД-а спрецавају Станивуковица да говори...јер, ко је спрецавао Додика да говори док је био опозиција и ко је био највеци опозициони циркусант у парламенту до 2006. године? Зна се ко...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кале

18.04.2019 10:21

Доле црвена банда,најгоре зло на овим просторима икада,олос,сљам,брука!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Голијад.

18.04.2019 10:35

Позив омладини бјезите главом без обзира из ове дрзаве у будуцих 100г овде нема зивота са оваквим лоповима.

ОДГОВОРИТЕ