Parlament Srpske: Uvrede, optužbe...

Vrijeđanja i međusobna prepucavanja poslanika opozicije i vladajuće koalicije obilježila su zasjedanje parlamenta Srpske u protekla dva dana, a tasteri na konzolama bili su usijani od javljanja zbog povrede poslovnika, krivih navoda i replika.

Republika Srpska 18.04.2019 | 08:06
Parlament Srpske: Uvrede, optužbe...
Kao i na prethodnim sjednicama najvišeg zakonodavnog organa Srpske, i u protekla dva dana nije nedostajalo ličnih uvreda, priča o kriminalu, nepotizmu i raznim drugim temama, koje i jesu i nisu bile teme dnevnog reda.

Parlamentarci vladajuće koalicije najviše primjedbi su imali na poslanika PDP Draška Stanivukovića, kojeg su optužili da namjerno “minira” rad skupštine i pravi predstavu za javnost. Dužni im nisu ostali poslanici opozicije koji su vladajuće odmah optužili da štite kriminal i rade protiv interesa građana.

Poslanik SNSD Dušica Šolaja se u jednom momentu obratila studentima, koji su juče došli u parlament Srpske kako bi pratili njegov rad, te kazala kako imaju jedinstvenu priliku da slušaju ekonomsko-propagandni program Draška Stanivukovića.

– Kolega Stanivuković za pola godine nije naučio šta je to poslovnik, kako se poštuje i čemu služi. Mi pokušavamo da mu pomognemo, ali ne ide. Sve ovo što ste danas čuli ovdje od njega jeste primjer kako ne treba u životu da radite – kazala je Šolaja.

Dodala je da poslanici ne smiiju biti taoci Stanivukovića. Kritikama se pridružio i šef Kluba poslanik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić koji je optužio Stanivukovića da priča o svemu, osim o temi koja je na dnevnom redu.

– Kada propali student drži predavanje deset minuta pravim studentima, ovako to izgleda. Malo mu je vremena deset minuta, pa predlažem da Stanivuković osnuje svoju televiziju – DSAT, odnosno Draško Stanivuković TV, pa brate neka tamo pušta šta hoće – rekao je iznervirani Vasić.

Na ovo je reagovao Stanivuković koji je kazao kako ga je narod birao upravo da bi pričao o temama koje su bitne za svakodnevni život građana, te da ga niko ne može spriječiti da priča.

– Nazivate me propalim studentom, što je uvreda. Neka sam propao, ali je bitno da mi je srce čisto. Tačno je da nemam fakultet, a da Kostadin Vasić ima dva, ali ona iz Širokog Brijega. Ja ne želim da završavam fakultet na taj način – odgovorio je Stanivuković. 

U njegovu odbranu stali su poslanici PDP i SDS Ljubiša Krunić, Miladin Stanić i Nebojša Vukanović, koji su optužili vladajuće da ne dozvoljavaju Stanivukoviću da iznosi istinu.

Sjednica je u jednom momentu bila na rubu incidenta kada se Stanić iznervirano obratio predsjedniku parlamenta i kazao da “zatvori usta lažovima iz SNSD”.

– Zatvorite usta tim lažovima, ako već kradu i to ne možemo spriječiti, onda ih bar spriječite da lažu – kazao je on.

Šef Kluba poslanika SNSD Igor Žunić pokušao je da smiri situaciju, navodeći da je vrijeme da se prestane sa međusobnim napadima i počne poštovati poslovnik. Žunić je naveo da podržava da se u skupštini razgovara o svim temama, ali da postoji vrijeme kada se o kojoj temi treba raspravljati.

Bratić smirivao poslanike

Uzavrelu atmosferu u parlamentu juče je u jednom momentu pokušao da smiri potpredsjednik NSRS Senad Bratić, koji je zamolio poslanike da se vrate na temu dnevnog reda.

– Udaljili smo se od teme i ako ovako nastavimo nećemo moći raditi do 1. Maja. Molim vas da pokažemo javnosti ozbiljnost koju od nas očekuju – zavapio je Bratić.

 (Srpskainfo)

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

seljačina

18.04.2019 06:18

vasiću ti kao nesto znas,primitivac,culi smo o tebi od tvog košiluka ko si sta si.sramota je nas koji imamo drzavne fakultete,kad sjedimo i slusamo nekog ko samo sjedi,kritikuje druge koji rade za naarod a ne za svoj džep i kriminalnu vlast.ali predsjednik snsd je u skupstinsku vecinu pokupio sav ŠLJAM REP.SRPSKE. SRAMOTITE NAS ALI PROĆIĆE I VAŠE. ŽIVJELA REP.SRPSKA I NAŠ POSTENI NAROD,ŽIVIO DRAŠKO S.,JELENA T. I NEBOJŠA V.

ODGOVORITE
Name

za Vukana

18.04.2019 07:23

Podrška Vukanu, Stanivukoviću i ostalim iz opozicije, a dole pljačkaši Dodikovi, neprijatelji, okupatori, manipulanti... Treba Vukanu da pomognemo da isplaća sudske kazne.

Name

joj poslanika

18.04.2019 06:19

Kritikama se obratio i poslanik Kostadin Vasić. To što više policajaca u narodnoj skupštini i bivših i sadašnjih. Može sa ministrom Čvokom koji je pretukao svog komšiju. I Kostadin Vasić je pretukao svog rođaka i polomio mu vilicu. Zato što se nesretni čovjek žalio na buku iz Kostadinovog kafića u Zvorniku.

ODGOVORITE
Name

re

18.04.2019 06:20

Opozicijo RS taj kriminalaca parlament treba zatvoriti pod hitno, jer je u službi najgoreg kriminala u RS.

ODGOVORITE
Name

iva

18.04.2019 06:21

OVA ŠOLAJA PRAVA GLUMICA,NE MISLIM NA LJEPOTICU NEGO NA NAKAZU LJUDSKU.GLUMI PAMET ALI STA CE JADNICA MORA PRAVITI BUDALU OD SEBE ZARAD VELIKIH PLATA DA SE ODUZI NAKAZAMA KOJI DU JE DOVELI TU,SVE SAMI PRIMITIVCI UMIŠLJENI.

ODGOVORITE
Name

Jes jes..

18.04.2019 07:28

Praznina od nje bije. Bije i izbija iz svake riječi njezine, pokreta i pogleda ispraznoga.

Name

SVEMOGUĆI

18.04.2019 06:22

DRAŠKO,LJUDINO ŽIVIO TI NAMA. VOLE TE SVA TRI NARODA I NIJEDAN LIK IZ SKUPŠTINE NEĆE POSTIĆI TO ŠTO SI TI ZATO TE KRITIKUJU. MOGU TE POLJUBITI U G.....

ODGOVORITE
Name

Mrčevci

18.04.2019 06:41

Ja sam birao svoje poslanike po principu pelcovanih paprika;nekom manje a nekom više negativnih moždanih vijuga.Zato moji poslanici imaju isto mišljenje kao ja.To su moji mali zeleni.Naročito Gđa Šolaja i Gdin Žuna.Pozdrav Burle von Bakinci.

ODGOVORITE
Name

MAKARIJEVIČ

18.04.2019 06:44

Ako ko pamti nešto pametno i korisño za građane RS , a da su ponudili poslanici : Vasić,Šolàja i Mazalica molim da hitno objavi na bilo kom mediju. Hvala.

ODGOVORITE
Name

Ratko

18.04.2019 07:54

Nemoguca misija.

Name

zadruga

18.04.2019 06:50

to smo birali i tako nam je... treba ovo sve rastjerat jer oni nicemu ne sluze

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

18.04.2019 06:52

Eto srpske sloge i jedinstva kad vas Bratić Senad smiriva...i zato zali boze zrtava..NIKAD VISE ZA SRPSTVO LICNO NECU DLAKU JEDNU DATI...SRAM VAS BILO

ODGOVORITE
Name

brecalo

18.04.2019 06:55

Jedino u tom parlamentu i vrjedi drasko stanivukovic ostali su zna se lopovi Jucer se ministar sumarstva ili cega vec toliko zbunijo da nije znao da odgovori drasku a prima platu vecu od boraca koji su stvarali srpsku ima vecu kravatu od socijalno ugrozenih gradhana srpske a tek podocnjaci koliki su mu kao u lukaca plata e te postoju u skupstini a draska napadate seam vas bilo deasko cestit momak velikig ❤heabijije od vas sviju stidi te se sram vas bilo

ODGOVORITE
Name

Stanivukovicu care

18.04.2019 06:56

Samo udri po tim profi marionetama da im povadis mast i nerve ionako su placeni narodnim parama a misle tudjom glavom

ODGOVORITE
Name

veliko postenje

18.04.2019 07:39

svadjaju se ko psi oko lesine ova drzava je svakako ko crkotina

ODGOVORITE
Name

pravda

18.04.2019 07:40

cast samo stanivuku i vukanovicu

ODGOVORITE
Name

Ex Zvornicanin

18.04.2019 08:19

Kostadine bolje ti je da cutis.Ti i brat ste najveca izdajnicka govna.Zbog vas dvojice Zvornik je bespovratno pao u sake Dodika i Debelog.Kostsdine nesretni.....gdje si ti fakultet zavrsio?!.....Ko te u Zvorniku slso na kurs opismenjavanja? Nisi znao sastaviti prostoprosirenu recenocu bez psovki.Trebslo ti je 6 mjeseci kursa da se naucis ponasat i pricati

ODGOVORITE
Name

Arena

18.04.2019 08:32

Treba ih na svakom koraku podsjecati ko su i sta su.Nista od osnovnih ljudskih vrijednosti nemaju.

ODGOVORITE
Name

Ex Zvornicanin

18.04.2019 08:43

Kostadine bolje ti je da cutis.Ti i brat ste najveca izdajnicka govna.Zbog vas dvojice Zvornik je bespovratno pao u sake Dodika i Debelog.Kostsdine nesretni.....gdje si ti fakultet zavrsio?!.....Ko te u Zvorniku slso na kurs opismenjavanja? Nisi znao sastaviti prostoprosirenu recenocu bez psovki.Trebslo ti je 6 mjeseci kursa da se naucis ponasat i pricati.Ti, Savo, Surbo, Relja i slicni sjebali ste opoziciju u Zvorniku.

ODGOVORITE
Name

Re

18.04.2019 09:09

Evo koliko u RS ima ministara i koliko njih privredjuje za običan narod? Jel ikad donesena ijedna odluka ili zakon od koje bi narod profitirao ili poboljšao život ? Svi zakoni koji se donose ili odluke su samo da bi se zacementiralo oteto, ukradeno i da bi vlast sebe ugradila kroz različite projekte.Nigdje nema običnog gradjanina! Dokle plaćat one koji su postavljeni za lizanje supaka vladarima života i smrti ? Ovo je propast ! Donose se odluke o rezervnom sastavu policije koji će da “brani ustavni poredak “ a u stvari da brani da niko ništa ne smije poduzeti protiv vladara života i smrti? Ko želi živjeti u takom okruženju i prostoru? Ljudi samo komentarišu i očekuju da će neko na osnovu komentara zamislit ?

ODGOVORITE
Name

RS ( raspad sistema)

18.04.2019 09:15

Sve je propalo ! Samo niko ne smije da javno kaže . Ništa vise ne funkcionise . Ekonomija ne postoji. Mafija razvaljuje sve segmente normalnog društva.Vlada atmosfera “Jami ili ukradi dok možeš i koliko možeš “ Tkz političke partije su u suštini mafijaška udruženja koje imaju totalnu vlast pa čak i da mogu bez ikakvog problema ubijat a da ne odgovaraju . Odavde treba sto prije razgulit .

ODGOVORITE
Name

Komentar

18.04.2019 09:52

Nije mi bas logicno to sto dajguzi iz SNSD-a sprecavaju Stanivukovica da govori...jer, ko je sprecavao Dodika da govori dok je bio opozicija i ko je bio najveci opozicioni cirkusant u parlamentu do 2006. godine? Zna se ko...

ODGOVORITE
Name

Kale

18.04.2019 10:21

Dole crvena banda,najgore zlo na ovim prostorima ikada,olos,sljam,bruka!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Golijad.

18.04.2019 10:35

Poziv omladini bjezite glavom bez obzira iz ove drzave u buducih 100g ovde nema zivota sa ovakvim lopovima.

ODGOVORITE