ЛЕ: Тобџије, Карлето вам оно није заборавио...!

Зашто Анчелоти жели освету?

Фудбал 11.04.2019 | 15:45
ЛЕ: Тобџије, Карлето вам оно није заборавио...!
Чекао је Карло Анчелоти шансу да се освети челницима Арсенала и фудбалски богови су му услишили молитву: његов Наполи играће против Тобждија у четвртфиналу Лиге Европе. А где су се то „закачили“ Анчелоти и Арсенал, па је Италијан толико жељан реванша? Италијански новинар Ћиро Венерато открио је у ТВ емисији „Гол шоу“ пре неколико недеља да је предигра овог двомеча, у ствари, одиграна прошлог лета.

„Када је Арсен Венгер одлазио из Арсенала, предложио је челницима клуба да Карло Анчелоти буде његов наследник на клупи. Сматрао је да је он право решење за Тобџије. Као што знамо, Анчелотијева жена је Канађанка и цела породица живи у Лондону, па је због тога и Карло био врло заинтересован за преузимање Арсенала“, открио је Венерато.

Италијански тренер је, на крају, остао разочаран, јер је управа Тобџија изабрала Унаија Емерија за новог менаџера екипе.

„Када није прошао у Арсеналу, Анчелоти је прихватио посао у Наполију. Али ово одбијање Карло Енглезима није заборавио, будите сигурни“, закључио је Венерато.

Стога, није ни чудо што су странице италијанских новина испуњене управо у том маниру...

„Карло у походу на поновно освајање Лондона“, алудира Газета, пред меч Наполија са Арсеналом, на прошлост Анчелотија на клупи Челсија, градског ривала Тобџија. На унутрашњим странама се инсистира да је потребно да се „упали“ Наполи који је против Емполија и Ђенове изгледао угашено. „Против Арсенала је потребна стамена и сигурна одбрана“, пише Газета и додаје да није искључено да Анчелоти све изненади са бацањем у ватру трозупца Инсиње-Милик-Мертенс, мада је вероватније да ће се определити за класичну формацију 4-4-2 са Мертенсом и Миликом у шпицу док ће Инсиње чекати шансу на клупи.

„Анчелоти: Идемо, Наполи“, преноси се позив тренера Наполитанаца да покажу своје право лице вечерас против Арсенала у Лондону. „Карло мађионичар“ је наслов текста у Тутоспорту ком се запажа да је италијански стручњак тако измешао карте да нико не зна са сигурношћу који састав ће истрчати на терен. Но, Карлето уједно и спушта лопту...

"Емери има више искуства од мене у Лиги Европе, поготово када је реч о оваквим утакмицама. Арсенал је тежак противник и неће нам бити лако. Желим да видим храбар тим на терену. У оваквим мечевима је потребна храброст како бисте надјачали противника."

Арсенал и Наполи су пропустили све шансе за освајање домаћих трофеја у овој сезони, па овај у Лиги Европе представља једини пут за подизање неког пехара, и то оног који је вредан пласмана у Лигу шампиона. То није оптерећујућа чињеница за Наполи, који ће до елите и кроз Серију А, али зато јесте за Тобџије, којима неће бити нимало лако да се нађу међу четири најбоља тима у Премијер лиги. Састави Унаја Емерија и Карла Анчелотија имали су неславне увертире овом меча, с обзиром на то да је домаћин поражен од Евертона на Гудисон Парку, док је гост на свом терену ремизирао с Ђеновом (1:1), иако је више од сат времена имао играча више. Ипак, то је сада пало у заборав, па су обе екипе усресређене искључиво на овај двомеч.

"Арсенал жели да игра против најбољих екипа, а Наполи је једна од њих. Биће ово изједначена утакмица. Наполи има богату историју попут нас, други су на табели у Серији А и играју веома добро. У ово такмичење стигли су из снажне групе у Лиги шампиона и веома су компетитивни. Биће нам тешко, али морамо да будемо пуни самопоуздања. Анчелоти је врхунски тренер, много га поштујем", казао је Емери. 

Арсеналу и Наполију се само једном укрштао пут у Европи и то у сезони 2013/2014, када су били у истој групи Лиге шампиона. У тим окршајима оба пута су славили домаћини с резултатом 2:0.

Емери и Анчелоти на располагању имају моћне нападе, али није искључено да видимо неефикасан меч, с обзиром на то да је важност меча изузетно велика. Арсенал ове сезоне код куће није доживео пораз, што је важна чињеница, иако није имао претерано квалитетне противнике. Са друге стране, Наполи није забележио ниједно славље као гост у групној фази Лиге шампиона, што га је на крају коштало пласмана у осмину финала. Дакле, Арсеналу у овој утакмици припада улога благог фаворита, иако је утисак да нема квалитетнији тим од Наполија, па ће на Сан Паолу бити потпуно другачија прича. Обе екипе своју игру граде кроз доминацију на средини терена, али на потпуно другачији начин. Тобџије инсистирају на брзом протоку лопте и на тај начин покушавају да сломе противника, док Наполитанци детаљније граде игру и лукаво траже прави тренутак да угрозе противнички гол.

Када је реч о здравственом билтену, Емери не може да рачуна на Ектора Бељерина и Денија Велбека, док су Лоран Кошелни и Гранит Џака под знаком питања. У Наполију су ван строја Раул Албиол иАмаду Дијавара.  

Очекује се да на трибинама Емирата буде преко 3000 навијача Наполија и да ће они бити распоређени по целом стадиону. Такође, много навијача Наполија из Британије је купило карте, али и из Немачке, Француске и Холандије што нас доводи до тога да ће Наполитанаца бити по целом стадиону, а то повећава ризик од проблематичних ситуација.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар