LE: Tobdžije, Karleto vam ono nije zaboravio...!

Zašto Ančeloti želi osvetu?

Fudbal 11.04.2019 | 15:45
LE: Tobdžije, Karleto vam ono nije zaboravio...!
Čekao je Karlo Ančeloti šansu da se osveti čelnicima Arsenala i fudbalski bogovi su mu uslišili molitvu: njegov Napoli igraće protiv Tobždija u četvrtfinalu Lige Evrope. A gde su se to „zakačili“ Ančeloti i Arsenal, pa je Italijan toliko željan revanša? Italijanski novinar Ćiro Venerato otkrio je u TV emisiji „Gol šou“ pre nekoliko nedelja da je predigra ovog dvomeča, u stvari, odigrana prošlog leta.

„Kada je Arsen Venger odlazio iz Arsenala, predložio je čelnicima kluba da Karlo Ančeloti bude njegov naslednik na klupi. Smatrao je da je on pravo rešenje za Tobdžije. Kao što znamo, Ančelotijeva žena je Kanađanka i cela porodica živi u Londonu, pa je zbog toga i Karlo bio vrlo zainteresovan za preuzimanje Arsenala“, otkrio je Venerato.

Italijanski trener je, na kraju, ostao razočaran, jer je uprava Tobdžija izabrala Unaija Emerija za novog menadžera ekipe.

„Kada nije prošao u Arsenalu, Ančeloti je prihvatio posao u Napoliju. Ali ovo odbijanje Karlo Englezima nije zaboravio, budite sigurni“, zaključio je Venerato.

Stoga, nije ni čudo što su stranice italijanskih novina ispunjene upravo u tom maniru...

„Karlo u pohodu na ponovno osvajanje Londona“, aludira Gazeta, pred meč Napolija sa Arsenalom, na prošlost Ančelotija na klupi Čelsija, gradskog rivala Tobdžija. Na unutrašnjim stranama se insistira da je potrebno da se „upali“ Napoli koji je protiv Empolija i Đenove izgledao ugašeno. „Protiv Arsenala je potrebna stamena i sigurna odbrana“, piše Gazeta i dodaje da nije isključeno da Ančeloti sve iznenadi sa bacanjem u vatru trozupca Insinje-Milik-Mertens, mada je verovatnije da će se opredeliti za klasičnu formaciju 4-4-2 sa Mertensom i Milikom u špicu dok će Insinje čekati šansu na klupi.

„Ančeloti: Idemo, Napoli“, prenosi se poziv trenera Napolitanaca da pokažu svoje pravo lice večeras protiv Arsenala u Londonu. „Karlo mađioničar“ je naslov teksta u Tutosportu kom se zapaža da je italijanski stručnjak tako izmešao karte da niko ne zna sa sigurnošću koji sastav će istrčati na teren. No, Karleto ujedno i spušta loptu...

"Emeri ima više iskustva od mene u Ligi Evrope, pogotovo kada je reč o ovakvim utakmicama. Arsenal je težak protivnik i neće nam biti lako. Želim da vidim hrabar tim na terenu. U ovakvim mečevima je potrebna hrabrost kako biste nadjačali protivnika."

Arsenal i Napoli su propustili sve šanse za osvajanje domaćih trofeja u ovoj sezoni, pa ovaj u Ligi Evrope predstavlja jedini put za podizanje nekog pehara, i to onog koji je vredan plasmana u Ligu šampiona. To nije opterećujuća činjenica za Napoli, koji će do elite i kroz Seriju A, ali zato jeste za Tobdžije, kojima neće biti nimalo lako da se nađu među četiri najbolja tima u Premijer ligi. Sastavi Unaja Emerija i Karla Ančelotija imali su neslavne uvertire ovom meča, s obzirom na to da je domaćin poražen od Evertona na Gudison Parku, dok je gost na svom terenu remizirao s Đenovom (1:1), iako je više od sat vremena imao igrača više. Ipak, to je sada palo u zaborav, pa su obe ekipe usresređene isključivo na ovaj dvomeč.

"Arsenal želi da igra protiv najboljih ekipa, a Napoli je jedna od njih. Biće ovo izjednačena utakmica. Napoli ima bogatu istoriju poput nas, drugi su na tabeli u Seriji A i igraju veoma dobro. U ovo takmičenje stigli su iz snažne grupe u Ligi šampiona i veoma su kompetitivni. Biće nam teško, ali moramo da budemo puni samopouzdanja. Ančeloti je vrhunski trener, mnogo ga poštujem", kazao je Emeri. 

Arsenalu i Napoliju se samo jednom ukrštao put u Evropi i to u sezoni 2013/2014, kada su bili u istoj grupi Lige šampiona. U tim okršajima oba puta su slavili domaćini s rezultatom 2:0.

Emeri i Ančeloti na raspolaganju imaju moćne napade, ali nije isključeno da vidimo neefikasan meč, s obzirom na to da je važnost meča izuzetno velika. Arsenal ove sezone kod kuće nije doživeo poraz, što je važna činjenica, iako nije imao preterano kvalitetne protivnike. Sa druge strane, Napoli nije zabeležio nijedno slavlje kao gost u grupnoj fazi Lige šampiona, što ga je na kraju koštalo plasmana u osminu finala. Dakle, Arsenalu u ovoj utakmici pripada uloga blagog favorita, iako je utisak da nema kvalitetniji tim od Napolija, pa će na San Paolu biti potpuno drugačija priča. Obe ekipe svoju igru grade kroz dominaciju na sredini terena, ali na potpuno drugačiji način. Tobdžije insistiraju na brzom protoku lopte i na taj način pokušavaju da slome protivnika, dok Napolitanci detaljnije grade igru i lukavo traže pravi trenutak da ugroze protivnički gol.

Kada je reč o zdravstvenom biltenu, Emeri ne može da računa na Ektora Beljerina i Denija Velbeka, dok su Loran Košelni i Granit Džaka pod znakom pitanja. U Napoliju su van stroja Raul Albiol iAmadu Dijavara.  

Očekuje se da na tribinama Emirata bude preko 3000 navijača Napolija i da će oni biti raspoređeni po celom stadionu. Takođe, mnogo navijača Napolija iz Britanije je kupilo karte, ali i iz Nemačke, Francuske i Holandije što nas dovodi do toga da će Napolitanaca biti po celom stadionu, a to povećava rizik od problematičnih situacija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar