Србија - Хрватска: Удариће кум на кума!

Српски рукометаш Стефан Вујић "без поштеде" за свог кума у дресу Хрватске - Луку Степанчића.

Остали спортови 10.04.2019 | 12:30
Србија - Хрватска: Удариће кум на кума!
Без обзира на то у ком спорту се састају Србија и Хрватска, увек је незаобилазна тема и политика, иако, најчешће, спортисти не дају повода да се о њој прича, стављајући пре свега увек акценат на терен и резултат.

Због тога су лични сукоби између хрватских и српских спортиста реткост, штавише - далеко више примера имамо где се "изродило" другарство.

Најбољи пример су велики ривали, српски и хрватски ватерполисти, који се друже ван терена, с уважавањем један о другом говоре Дејан Савић и Ивица Туцак, док су пријатељице и Ивана Шпановић и Сандра Перковић, док се и у фудбалским клубовима "држе заједно".

Пријатељства чак некад прерасту у кумства...

Такав је случај са српским рукометашем Стефаном Вујићем и његовим хрватским колегом Луком Степанчићем који ће ове недеље бити "љути ривали".

Србија ће прво у четвртак (11. април, "Штарк Арена") од 18 часова угостити Хрватску у мечу квалификација за Европско првенство 2020. године, док ће три дана касније у Задру (14. април) - "коцкасти" узвратити домаћинство.

Нема сумње да ће између кумова Вујића и Степанчића бити "прозивки" све до утакмице, видећемо и ко ће имати више "материјала" након ње, али све у спортском маниру.

Занимљиво је да је Стефан Вујић, који је рођен у Ријеци 1991. године, играо за млађе категорије репрезентације Хрватске, међутим одлучио је да послуша савет родитеља, који су српске националности, и заигра за "орлове" где конкуренција није толико жестока.

За "коцкасте" је играо на Медитеранским играма у Мерсину (2013) и освојио сребро, да би потом на наговор оца родитеља, који су српске националности, одлучио да представља "орлове".

Лука Степанчић је годину дана старији и рођен је у Пули, а већ годинама су венчани кумови.

Заједно су наступали за РК Загреб, с тим да сада хрватски "десни бек" игра за Пари сен Жермен, док српски "централни бек" брани боје Стеауе. Ово неће бити први пут да Стефан Вујић игра против Хрватске, пошто је у јануару 2018. године носио дрес Србије у Сплиту.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар