Srbija - Hrvatska: Udariće kum na kuma!

Srpski rukometaš Stefan Vujić "bez poštede" za svog kuma u dresu Hrvatske - Luku Stepančića.

Ostali sportovi 10.04.2019 | 12:30
Srbija - Hrvatska: Udariće kum na kuma!
Bez obzira na to u kom sportu se sastaju Srbija i Hrvatska, uvek je nezaobilazna tema i politika, iako, najčešće, sportisti ne daju povoda da se o njoj priča, stavljajući pre svega uvek akcenat na teren i rezultat.

Zbog toga su lični sukobi između hrvatskih i srpskih sportista retkost, štaviše - daleko više primera imamo gde se "izrodilo" drugarstvo.

Najbolji primer su veliki rivali, srpski i hrvatski vaterpolisti, koji se druže van terena, s uvažavanjem jedan o drugom govore Dejan Savić i Ivica Tucak, dok su prijateljice i Ivana Španović i Sandra Perković, dok se i u fudbalskim klubovima "drže zajedno".

Prijateljstva čak nekad prerastu u kumstva...

Takav je slučaj sa srpskim rukometašem Stefanom Vujićem i njegovim hrvatskim kolegom Lukom Stepančićem koji će ove nedelje biti "ljuti rivali".

Srbija će prvo u četvrtak (11. april, "Štark Arena") od 18 časova ugostiti Hrvatsku u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, dok će tri dana kasnije u Zadru (14. april) - "kockasti" uzvratiti domaćinstvo.

Nema sumnje da će između kumova Vujića i Stepančića biti "prozivki" sve do utakmice, videćemo i ko će imati više "materijala" nakon nje, ali sve u sportskom maniru.

Zanimljivo je da je Stefan Vujić, koji je rođen u Rijeci 1991. godine, igrao za mlađe kategorije reprezentacije Hrvatske, međutim odlučio je da posluša savet roditelja, koji su srpske nacionalnosti, i zaigra za "orlove" gde konkurencija nije toliko žestoka.

Za "kockaste" je igrao na Mediteranskim igrama u Mersinu (2013) i osvojio srebro, da bi potom na nagovor oca roditelja, koji su srpske nacionalnosti, odlučio da predstavlja "orlove".

Luka Stepančić je godinu dana stariji i rođen je u Puli, a već godinama su venčani kumovi.

Zajedno su nastupali za RK Zagreb, s tim da sada hrvatski "desni bek" igra za Pari sen Žermen, dok srpski "centralni bek" brani boje Steaue. Ovo neće biti prvi put da Stefan Vujić igra protiv Hrvatske, pošto je u januaru 2018. godine nosio dres Srbije u Splitu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar